08. september 2023

Optakt EHF Champions League: CSM Bucuresti vs. Odense Håndbold…

I aften begynder den største turnering af dem alle, når vi gæster Sala Polivalenta, og forhåndsfavoritterne fra CSM Bucuresti. Et hold vi har stiftet bekendtskab med før, men aldrig slået.

I sidste sæson mødte vi CSM Bucuresti to gange, og tabte begge opgør. De er ikke blevet dårligere siden, og der venter os svær modstand lørdag aften, i Bukarest. Holdets store stjerne igennem mange er Christina Neagu, som også i denne sæson skal forsøge at vinde dén Champions League-titel rumænerne hungrer så meget efter. Sala Polivalenta, er med sin kapacitet på 5.300 tilskuere en voldsom hjemmebane for CSM Bucuresti, hvor de kun har tabt én kamp, siden 5 maj 2022. Det var til et andet dansk hold, nemlig Team Esbjerg, så det er ikke umuligt at besejre rumænerne i egen hule. Foruden Neagu, så er der stjernespillere på de fleste positioner. Sidste sæson havde vi store problemer med slovenske playmaker Omoregie, som fik os presset for langt tilbage i vores organisation. Sloveneren er svær at gå til, da hun foruden sit fornemme overblik også selv kan afgøre situationerne. Hendes sammenspil med Neagu er blændende, og med nytilkommende Vilje Ingstad Mortensen på stregen, så bliver det ikke lettere at stoppe CSM. Skulle man fremhæve et svagt punkt, så kunne man kigge på keeperpositionen. Laura Glauser og Marie Davidsen er glimrende keepere, men kan have kampe, hvor de ikke rammer niveau og har en meget lav redningsprocent. Derfor kan keeperduellen regnes som altafgørende i aften.

Apropos keeperduel, så fangede vi Yara ten Holte til en snak om, hvordan det er at spille Champions League og hvilken modstander hun forventer at møde.

“EHF Champions League har altid været en kæmpe drøm for mig, og jeg er meget glad for at spille min tredje sæson i denne her turnering. Det er her man spiller mod de bedste spillere, og de største hold. Arenaerne er som regel fyldt, og det er virkeligt stedet du kan shine med holdet. Det er turneringen hvor du er nødt til at præstere uge efter uge, hvis du vil vinde trofæet, som er de fleste spillers drøm. Hver gang jeg hører Champions League-hymnen, så får jeg gåsehud!” 

“Det er altid svært at vide, hvilken modstander du møder i første runde. Vi har mange nye spillere, og det har de også. Men det bliver helt sikkert en hård kamp, hvor vi får brug for vores fart, samt at score de “nemme” mål. Vi skal have en god start på turneringen, så vi er klar til at fighte 100% for de 2 point.” 

Yara føler hun er faldet godt til på holdet, og glæder sig til at opleve mere af Odense.

“Jeg er glad for min egen præstation indtil videre. Pigerne hjælper mig meget på- og udenfor banen, så det gør det hele nemmere. Samarbejdet med defensiven er virkeligt god, og det gør mit job i målet meget lettere. Jeg ser frem til at se mere til Odense, så hvis nogen har et godt tip til en kaffebar, så lad mig vide det haha.” 

Kampen kan ses direkte hos Infront kl. 18.00, læs mere her. Orange Power samles 17.30 på Kick-off sportsbar, hvor man er mere end velkommen til at tilslutte sig den orange-fest.

//Odense Håndbold

 

Del: