23. september 2023

Optakt EHF Champions League: Brest Bretagne vs. Odense Håndbold…

Vi skal på vores anden udebanetur i dette års EHF Champions League, når vi lægger vejen forbi Arena Brest, i hvad der kan vise sig at blive et nøgleopgør i gruppe a. 

Sidste vi gæstede Arena Brest var 15. oktober 2022, hvor vi med et meget amputeret hold vandt 21-25. Et resultat som senere i turneringen skulle vise sig at blive særdeles værdifuldt. Denne gang kommer vi dog ikke svækket til Brest. Alle er meldt klar, og vi kommer selvtillidsfuldt fra en sejr over Nykøbing/Falster Håndbold. Værterne er kommet planmæssigt i gang både med EHF Champions League, hvor de har slået Sävehof og tabt knebent til Györ i en kamp hvor de sagtens kunne have fået minimum ét point. I den franske liga har de gjort rent bord, med tre sejre i ligeså mange kampe, så der venter et selvtillidsfuldt mandskab søndag eftermiddag. Det er langt fra første gang vi møder Brest. Foruden vores sejr tilbage i oktober 2022, så har vi mødt de franske storhold ni gange, med fem sejre til følge. Senest vi mødte Brest var tilbage i august, i en træningskamp i Ikast, og hvis den danner grundlag for hvordan de går i eftermiddag, så tager vi gerne det med. Her vandt vi suverænt 35-21, og selvom der nok venter en lidt hårdere modstand i eftermiddag, så er det værd at tage med, specielt med tanke på at Brest sandsynligvis bliver en af de hold, som vi skal forsøge at holde bag os for bedst mulig placering.

Helena Elver ser også kampen som et nøgleopgør, og mener det er et hold man bør slå, hvis man vil være med helt fremme.

“Det er meget vigtigt med en sejr over Brest. Alle point- og mål er vigtige i Champions League, og hvis vi vil ende i den gode ende af tabellen, så er Brest et hold, vi skal slå. Jeg tror på, at vi kan vinde alle kampe, når vi præsterer på højeste niveau. Vi mødte Brest i opstarten og fik en stor sejr, men det bliver et helt andet hold, vi møder nu. Vi skal være kyniske, disciplineret og hårde i vores spil i begge ender, så tror jeg også på at vi kan hive en sejr hjem.” 

Der er kampstart i Arena Brest kl. 16.00, og du kan følge kampen direkte på: handball-kanalen.tv – Hvis du er i tvivl om hvordan du gør, så læs med her: Guide til handball-kanalen

//Odense Håndbold

Del: