17. oktober 2023

Veloverstået landsholdsuge…

Odense Håndbold har haft en imponerende delegation af spillere afsted til landsholdssamling, hvor hele 15 ud af 19 spillere har haft muligheden for at repræsentere deres respektive nationer. Spillere fra Danmark, Sverige, Norge og Holland har været samlet i en uge fyldt med intens træning, kampe og udveksling af erfaringer.

Danmarks kvindelandshold blev repræsenteret af flere nøglespillere fra Odense Håndbold, herunder Mie Højlund, Althea Reinhardt, Elma Halilcevic, Andrea Aagot Hansen og Helena Elver. Danmark besejrede Kosovo på både ude- og hjemmebane med store sejre på henholdsvis 40-19 og 44-17. Helena Elver og Mie Højlund kom begge på måltavlen samt den nytilkomne venstre fløj, Elma, der bidrog med henholdsvis to og otte mål. Elma Halilcevic har nydt en uge med landsholdet.

”Det har været mega fedt at være afsted. Det er dejligt også lige at få et break i så mange kampe og den samme hver dag, men nu er det også dejligt bare at være tilbage igen. Det er dejligt at se pigerne og lige at komme ind i rytmen igen. Det er rart med sådan en uge her, så man lige kan se hvorhenne man egentlig står og det giver en lidt selvtillid man kan tage med videre til de kommende kampe.”

Odense Håndbold var også repræsenteret på Hollands landshold, med fem spillere: Dione Housheer, Bo van Wetering, Larissa Nusser, Yara ten Holte og Nikita van der Vliet. Holland leverede to overbevisende sejre over Portugal (38-27) og Finland (31-13), hvor Larissa og Nikita udmærkede sig med henholdsvis seks og tre mål i de to kampe.

Det norske kvindelandshold havde også en betydelig tilstedeværelse af Odense Håndbold-spillere, Maren Aardahl, Malin Aune, Ragnhild Valle Dahl og Thale Rushfeldt Deila. Norge besejrede Schweiz 44-29 og Ungarn 38-31. Her kom flere af spillerne på måltavlen og især Thale imponerede med hendes flere gode aktioner.

“Det er bare dejligt at være med på landsholdet, og så gør det jo ikke noget at min søster også er der. Jeg tager hvad jeg kan få på landsholdet. Der er mange gode spillere, så jeg spiller bare hvor de vil have mig haha. Det er super sjovt at spille med spillere med så meget erfaring, så jeg suger til mig alt hvad jeg kan, imens jeg syntes det er rigtig sjovt.” 

Nina Dano repræsenterer det svenske landshold, hvor hun med henholdsvis seks og to scoringer var med til at sikre Sveriges to sejre over Færøerne og Luxemburg. I kølvandet på de to sejre og hendes egen præstation udtalte Nina Dano:

”Det har været super dejligt. Det har været fedt at spille landskampe igen og det er altid sjovt at bruge tid med de svenske piger. Man får udskiftet miljøet for en kort stund og kommer væk fra ens normale hverdag og får en masse nyt man kan tage med videre til de kampe vi nu skal fokusere på”.

Spillerne er nu hjemvendt efter landsholdsugen, hvor de har udviklet deres færdigheder og styrket deres bånd med holdkammerater. Med 15 af vores egne spillere på landsholdene og en uge fyldt med træning og konkurrence på højt niveau er vi igen klar til at have fokus på de kommende kampe. I dag har alle spillerne været samlet til intens træning for at forberede sig til den næste kamp, der venter i morgen når vi tager imod Bjerringbro FH klokken 18.30 i Sydbank Arena – Billetter, sæsonkort & abonnement 

//Odense Håndbold

Lau Nielsen

Del: