07. juni 2023

Ulrik Kirkely: “Vi glæder os bare til at spille!…”

Cheftræner Ulrik Kirkely ser frem sæsonens, måske, sidste kamp, som i så fald også vil være hans sidste kamp i Odense Håndbold.

Vi er gået ind i den absolutte sidste del af en sæson, som har budt på en masse udfordringer, der nogle gange har givet trænere, tilskuere og alle i- og omkring Odense Håndbold, grå hår. Alligevel står vi tilbage med: en Pokalfinale, en DM-finale, titlen som grundspilsvinder (Champions League næste sæson), og en kvartfinale i EHF Champions League, hvor man i særklasse har kunnet se, at vi har flyttet os som hold. Men før vi runder sæsonen af, da skal vi spille en altafgørende kamp i morgen, i Esbjerg, noget som Ulrik Kirkely ser meget frem til:

Først og fremmest er det som fylder, når man er på det her stadie af sæsonen, så er et bare fedt at spille finaler. Den første finale var fed at være en del af. Vi ville gerne have trukket os sejrsrigt ud, men det blev det ikke til. Nu skal vi over og finde en sejr i Esbjerg. Det glæder mig at se blandt andet ved træningen i dag, at vi er et godt sted. Så det der fylder, det er at vi glæder os til at spille!” 

Det er ikke fordi statistikken er med os, når vi kigger på de seneste kampe i Esbjerg. Alligevel er cheftræner Ulrik Kirkely fortrøstningsfuld, da han altid tror på en sejr:

“Jamen er jo lykkelig naivist haha. Ej, jeg tror altid på sejren og det gør jeg også i Esbjerg. Vi er med på at når man spiller de store kampe, specielt finaler, så er der mange ting der skal toppe på samme tid. Hvordan får vi bragt kampen hen, hvor vi kan lægge Esbjerg under maksimum pres. Det er specielt defensivt, fordi det er der, hvor de store kampe afgøres.” 

Igennem sæsonen har vi mødt en masse kompetent modstand. Det er ikke uvant for os at stå i en situation, hvor det ikke er nok at lukke 1-2 spillere ned. Vi møder et hold med store individuel klasse på mange områder, men vi har gjort det før. Især i vores Europakampagne har vi vist, at vi kollektivt kan spænde ben for alle, hvis vi toppræsterer. Og toppræstere det skal vi, hvis vi skal slå Esbjerg ifølge Ulrik Kirkely:

“Det er helt sikkert kollektivt. Altså der er mange ting der skal løses. Spillere på Reistad niveau især, men også Vilde, Breistøl kræver noget ekstraordinært, men det kræver også noget kollektivforberedelse i forskellige spilsituationer. Her syntes jeg vi står godt, og der var mange ting som lykkedes i den første kamp, hvor vi måske manglede marginalerne i de afgørende situationer. Vi skal forsøge at bringe de marginaler over til os, og så tror de første 15 minutter bliver afgørende.” 

I forhold til spørgsmålet om, hvorvidt Esbjerg skulle være ekstra trætte ovenpå weekendens Final 4, er Ulrik Kirkely meget klar i mælet. Det er ikke noget, hverken han- eller spillerne bruger meget tid på:

“Der er ingen der trætte når man kommer ind til DM-finale nummer 2. Esbjerg er ikke trætte når de spiller DM-finale på hjemmebane. Det er så fint at kunne sige det, men de kommer selvfølgelig med alt det som forventes. Jeg tror Esbjerg kommer med et endnu større tryk end i kamp ét, og det jeg mener er at, hvis vi syntes vi lavede en god præstation i første kamp, så skal den være endnu bedre i morgen. Vi skal finde vores løsningsmodeller, hvor vi har de 5-7 minutter hvor vi kan straffe dem, og det er jo dem man som træner søger efter. Så bliver det helt åbent, og så kan vi vinde i morgen.” 

Men skulle vi, mod forventning, tabe i morgen, så mener Ulrik Kirkely stadig at sæsonen er godkendt. En sæson, hvor udfordringerne har stået i kø, men er blevet løst gang på gang. Det fylder dog ikke specielt meget hos Ulrik:

“Ja, jeg syntes godt vi kan godkende den. Men det fylder egentligt ikke så meget. Men, jeg vil hellere snakke om sæsonen som helhed. Vi har haft en udfordrende sæson. Mange af de spillere som er her i dag var der ikke da vi startede op, og igen, da har vi tre markante profiler ude til i morgen. Vi har flyttet os europæisk, og spillet os i en kvartfinale, som jeg syntes er vanvittigt flot, i en sindssygt svær pulje, hvor Bietingheim slår CL-finalisterne med 20 mål. Så med dét, og det er faktum at vi spiller os i alle finaler på dansk jord, og er med i guldkampen endnu. Så vil jeg sige, at det er en fin sæson.” 

Vi glæder os meget til kampen i morgen, og håber at se en masse af jer i Esbjerg. Kampen kan ses på TV2 Sport kl.20.15.

//Odense Håndbold

Del: