05. juni 2024

Tilbageblik på sæsonen: de syv bedste kampe…

Vi tager et tilbageblik på nogle af de største håndboldoplevelser, der har været i denne sæson, hvor vi med 61 kampe har leveret et væld af spænende opgør både i kvindeligaen og EHF Champions League. Vi har valgt syv kampe, der for os har været særligt mindeværdige.

Odense Håndbold vs. WHC Buducnost Bemax 39-24… Vi starter med vores første hjemmekamp i EHF Champions League. Med et nederlag i første kamp til CSM Bucuresti var vi ikke pisket til sejr, men hvis forhåbningen om en top-2 skulle indfries, så var point nødvendige.

Det bliver en kamp, hvor vi husker tilbage på den klasseforskel, der herskede igennem alle 60 minutter. Men med 8 nye spillere og et nederlag i bagagen, så var der en spændthed før kampen. Vi var dog både hurtige og aggressive, hvilket Buducnost aldrig fandt en løsning på. 25-8 hed pausestillingen, og der var nærmest opløsning  at spore hos det nordmakedonske hold. Alle kom ind og fik minutter, hvilket gjorde noget ved rytmen i 2.halvleg, men grundlæggende så var det kampen der kickstartede vores fornemme Champions League-sæson.

Nykøbing/Falster Håndbold vs. Odense Håndbold 22-30… Vil nok bedst blive husket, som vores første kamp i Spar Nord Boxen, hvor vi bestemt ikke gav NFH den bedste debut, da vi efter 11 minutter var foran 0-11. Det var en helt vild start på kampen, og de +50 orange fans, der havde taget turen, sad stort set ikke ned. Det skyldtes bla. Althea Reinhardt i målet, som bare havde en af de dage, hvor alting klappede. Med en redningsprocent på 100, og 9 redninger efter 11 minutter, så sørgede hun for en start, der gjorde at kampen reelt aldrig blev spændende. Men kampen vil altid stå som noget særligt efter den magiske start, og når ja, så var Maren Aardahl Mrs. 100%.

Odense Håndbold vs. Brest Bretagne 29-29… det er i sådan en kamp, at Champions League virkeligt viser hvad den kan. To hold, der kæmper om livsvigtige point, i en en fuldstændig pakket kulisse i Sydbank Arena. Det var en lige kamp det meste af tiden, hvor kampens betydning gjorde det svært for begge hold at sprudle. Vi havde problemer med at score på Julie Foggea i Brest-målet, men samtidigt så viste vi den fight som har kendetegnet os hele sæsonen. Vi gik ind til en nervepirrende slutning, hvor det var lige lovligt meget “stolpe ud”. Men en straffekastredning fra Althea Reinhardt betød, at Mie Højlund med sit syvende mål kunne gøre det til 27-28, og derfra indhentede vi Brest. Det betød at vi hold Brest stangen i gruppe b, og resten er selvsagt historie. Imponerende, med tanke på, at vi stort set ikke var foran i kampen.

Odense Håndbold vs. CSM Bucuresti 29-25… blev en historisk eftermiddag i Sydbank Arena, hvor vi for første gang kvalificerede os direkte til kvartfinalen i EHF Champions League. Det var kampen der skulle vindes, hvis vi ville skrive historie, ellers så stod den på en 1/8-dels finale. Det blev en kamp, hvor vi brugte energien fra arenaen til hurtigt, at sætte os på kampen. Vi havde fornemmelsen af et ekstra gear, og en spiller som Christina Neagu kom aldrig til sin ret. Vi løb dem midt over, hvor kontraspillet var i højsædet, og når vi samtidigt havde keepere der lukkede af, så kunne vi have lukket kampen hurtigere end vi gjorde. CSM er dog et klassehold, og i 2.halvelg bed de fra sig, men vi var aldrig rigtig truet og tog den første sejr over CSM Bucuresti nogensinde, samtidigt med vi skrev historie.

København Håndbold vs. Odense Håndbold 37-42… 79 mål!!! Denne her kamp bliver husket som den helt store “tjubang”-kamp, hvor vi- og København Håndbold bankede mål ind på stribe. Det var ikke den bedste præstation i sæsonen, men kampens underholdningsværdi fortjener en plads på listen. Det var i høj grad vores norske garde der boltrede sig, og noterede sig for 26 af 42 mål. Grundlæggende var det en kamp, hvor trænerne højst sandsynligt har skippet forsvarsspillet til det efterfølgende taktikmøde, og gået direkte til angrebsspillet. Vi fik kontramaskinen til at løbe over København, alt imens Althea havde rigtig godt styr på deres største profil: Stine Jørgensen. Det var en underholdende forestilling, som helt sikkert har givet begge trænere grå hår.

Odense Håndbold vs. Ikast Håndbold 28-27… Ja… hvad skal man næsten sige om det her opgør? En rutsjebanetur af en anden verden, hvor vi spiller to vidt forskellige halvlege. For kampen begyndte aldeles forfærdeligt! Intet hang sammen, og Ikast overmatchede os på de fleste parametre, og vi gik til pause bagud 10-17. Det betød, at spillerne fik deres, måske, største opsang i pausen, og umiddelbart så hjalp det. For på de første 8 minutter af 2.halvleg, havde vi ædt Ikast forspring op, og med samme fråde om munden bragede vi videre, så ingen i Sydbank Arena var i tvivl om, hvor denne her kamp var på vej hen. Igen var Andrea Aagot fremragende på fløjen, men farten fra spillere som Helena Elver og Mie Højlund var altafgørende for, hvordan vi kunne sætte et tempo Ikast ikke kunne matche. Og når ja… så stod Althea Reinhardt (igen) på 40%, i sæsonens vildeste comeback, der fik taget til at lette i Sydbank Arena.

Odense Håndbold vs. Ikast Håndbold 33-30… her kunne vi sagtens have taget begge bronzekampe mod Ikast. For uanset hvilken en af dem du vælger, så afspejler de en imponerende holdpræstation. Det var ikke så meget kampen, isoleret set, da præstationen var meget op og ned. Men begge bronzekampe mod Ikast viste én ting: vi har et hold som ALDRIG giver op. Det var imponerende at se, hvordan spillere, trænere, fans, og hele klubben stimlede sammen i bussen, da der var mest brug for det. Det gav os en bronzemedalje, som vi ikke er tilfredse med, men som vi er stolte af at have vundet. Begge kampe viste os, at truppen er sprængfyldt med potentiale, og når vi rammer niveau, så kan vi slå dem alle sammen. Der var en fest i Sydbank Arena, og det kunne, trods alt, ikke have været en bedre afslutning på sæsonen efter omstændighederne. Du kan læse mere om selve kampen ved at klikke her!

Vi håber at alle nød en tur ned af memory lane, og selvom vi sikkert kunne have taget 10 kampe flere, så vidner blot om, hvor sjovt, spændende, nervepirrende og dramatisk det er at følge Odense Håndbold. Kunne du tænke dig at være en del af de orange fællesskab, så kan du allerede nu sikre dig din plads her: Sæsonkort & abonnement