06. juni 2021

‘The Double’ er i hus!

Odense Håndbold er pokalmestre! Det blev til endnu en pokal til skabet søndag eftermiddag, da de orange tog en sejr på 32-26 over Nykøbing Falster Håndboldklub i pokalfinalen. Dermed slutter de sæsonen 2020/2021 af med ‘The Double’ i den danske liga.

Søndag eftermiddag stod den på endnu et finalebrag for de orange, da de kæmpede mod Nykøbing Falster Håndboldklub om at tage pokalen i dette års SantanderCup.

Det var de gulblusede, der kom bedst fra start i kampen, og efter de to første minutter var de kommet foran 0-2. Men kort efter satte Lois Abbingh de oranges første mål ind i kampen på straffekast til 1-2.

Der var generelt masser af fart på starten af kampen, og efter syv minutters spil var stillingen 4-5 til NFH. Og da gæsterne bragte sig foran 4-6 efter ni minutter, kaldte Ulrik Kirkely til time out. Kort efter bragte de sig yderligere foran med 4-7, men herefter fulgte tre orange scoringer i streg, og Lois Abbingh udlignede til 7-7 efter 13 minutter. Og kort efter sørgede Mie Højlund for den første orange føring i kampen med en scoring til 8-7.

Herefter fulgte endnu en god periode for de orange, som smed bolden i mål fire gange i streg, og udbyggede føringen til 12-8 efter 20 minutter. Fem minutter senere havde de orange udbygget føringen med et enkelt mål til 15-10 bl.a. takket være flere store redninger fra Althea Reinhardt i målet.

Det var også en fem-målsføring Odense Håndbold gik til pause med ved stillingen 17-12. Den føring startede de anden halvleg med at udbygge yderligere med to scoringer til 19-12. Og da de orange bragte sig foran med 23-16 efter 40 minutter, måtte NFH kalde til time out.

Halvvejs inde i anden halvleg halede de gule fra Falster ind på den orange føring, og da der var spillet 45 minutter reducerede de til 23-19, hvilket også fik Ulrik Kirkely til at kalde til time out. Og med ti minutter tilbage af kampen kom de endnu tættere på med en scoring til 25-23, og der var igen masser af spænding i opgøret.

Lige inden kampen gik ind i de sidste fem minutter, havde Odense Håndbold dog igen øget forspringet efter en scoring af Jessica Quintino til 30-25, og kort efter scorede Sara Hald på kontra til 32-26.

De sidste to minutter brugte de orange på at køre sejren sikkert hjem, og de endte med en sejr på 32-26 over Nykøbing Falster Håndboldklub, og kan dermed for første gang i klubbens historie kalde sig pokalmestre, og har i sæsonen 2020/2021 taget ‘The Double’ i den danske liga.

Topscoreren i kampen blev Lois Abbingh med 11 scoringer.