07. oktober 2024

Status med cheftræner, Ole Gustav Gjekstad…

Vi er ni kampe henne i sæsonen, og selvom det ikke er meget, så er det blevet tid til en status fra cheftræner, Ole Gustav Gjekstad for hvem det altid kan blive bedre. 

Overordnet, så er det svært gøre den store status, da der stadig er en masse point at spille om. Den næste periode vi går ind i er hektisk, og der venter en masse spændende opgør i både, kvindeligaen, EHF Champions League og Santander Cup. Ole Gustav Gjekstad er en vinder, og sjældent helt tilfreds, men alligevel bevæger det sig derhen ad.

“Jeg er tilfreds med Kvindeligaen, og så skulle vi gerne have haft point mod Vipers. Det er ikke nogen katastrofe at tabe, men jeg syntes vi bør have kampen med 21-24, så det er jeg ikke tilfreds med. Men kigger vi på kampen, så kan vi være tilfredse med mange facetter. Uden om den kamp, så syntes jeg vi bliver bedre spillemæssigt, og så skal vi blive bedre til at lukke kampene. Mod Esbjerg havde vi ikke muligheden, men det havde vi mod Vipers, og der skal vi være skarpe.

Alle hold svinger. Det er svært, når man siger at “vi” svinger, alle hold svinger. Der findes ikke et eneste hold, som går fra kamp til kamp uden at svinge. Så kan der være årsager til at, hvorfor man svinger som hold, og her har vi et ganske ungt hold, men også et hold som kommer fra en sommer uden ret meget pause. Jeg syntes alle spillerne har responderet godt på en hård sommer, og jeg må bare sige, at her har jeg intet at klage over.” 

Sidste sæson var forsvaret et stort diskussionsemne, og i denne sæson har den del set rigtig godt ud. Ole Gustav Gjekstad mener dog ikke at problemet sidste sæson var så stort.

“Naaaaah… altså hvis vi kigger på “mål scoret imod” i EHF Champions League sidste sæson, så var vi en af de bedste, så det er ikke så vigtigt hvad folk skriver eller siger haha. Men jeg var ganske sikker på at, med Lysa på holdet, så ville det bidrage til forsvaret og det har det gjort. Jeg syntes vi har set i de fleste kampe, foruden Esbjerg, at vi er et stærkt forsvarshold. Det bliver stærkere som sæsonen skrider frem. Vi bruger meget tid på træningsbanen til at sætte angrebsspillet sammen, da det kræver tid og relationer at få et godt angrebsspil, og så prøver vi også at forbedre vores afslutningsspil, så vi bliver mere træfsikre.” 

I forhold til udviklingen i spillet, så er angrebsspillet stadig et stort udviklingspunkt, og så har Ole Gustav Gjekstad en klar besked.

“Jeg tror stadig der er meget at udvikle på angrebsmæssigt, men jeg må sige, at jeg tror vi skal være forsigtige med at karakterisere modstanderne for meget. Mange ville sige fx, at Buducnost ville være elendige, og nu spillede de uafgjort mod Györ og vi havde det svært mod dem. Så jeg syntes man skal have større respekt for modstanderne. Det er i hvertfald min læring, og det er et problem i Danmark generelt, men også hvis vi som hold skal spille efter hvad klubberne hedder, og ikke hvordan de spiller. Vi alle skal omtale de andre hold med større respekt, fordi vi ved at vi skal spille godt for at vinde uanset hvilken modstander vi møder. Det er i hvertfald min erfaring efter 35 år i branchen.” 

Det forestående kampprogram er tæt- og svært, og bliver spændende på mange områder.

“Det er ikke så let at sige, hvor mange point vi skal have. Vi har 15 spillere som er klar, og vi håber at få Louise Burgaard klar før jul. Det ville hjælpe, ikke mindst på belastningen. Jeg tænker vi skal have 6 point i EHF Champions League, og i pokalen og kvindeligaen handler det om at stå bedst muligt, men her tager vi en kamp ad gangen og tæller op, når vi rammer slutningen af november.” 

Du kan støtte cheftræner, Ole Gustav Gjekstad, og resten af truppen gennem den sidste del af efteråret. Hvis du vil have fast plads eller blot købe en billet så hop ind på: http://oh.eventii.dk og så glæder vi os til at se jer i Sydbank Arena.

//Odense Håndbold

Del: