10. oktober 2023

Status i landskampspausen…

Første halvdel af første halvsæson er veloverstået, med en sejr i Silkeborg. Vi startede med en sejr i Super Cuppen, og det er blevet efterfulgt af  12 kampe, hvoraf de fleste er endt med succes. 

Otte nye spillere, tre nye trænere og en helt ny sæson. Det var med stor interesse, og en god portion spænding, da vi d. 30. august tørnede sammen med sidste sæson danmarksmestre Team Esbjerg, i Super Cuppen i Randers. Det viste sig at være startskuddet til en sæsonstart, som allrede har indbragt et trofæ, men som også har vist sig at være i en klasse for sig. Vi har spillet 13 kampe, vundet de 11 og har en gennemsnitlig målscorer på 372-285. Alt i alt godkendt, hvis du spørger cheftræner Ole Gustav Gjekstad.

“Jeg vil selvfølgelig gerne vinde alle kampe som vi spiller. Det var en stor skuffelse at tabe til Ikast på hjemmebane, selvom Ikast er et godt hold. I Champions League tror jeg vi skal være tilfredse med 3 sejre og et nederlag så langt. Det tæller på plussiden at vi vandt Super Cuppen, som foreløbigt er den eneste titel vi har kunnet vinde.” 

Selvom sammenligningen med sidste sæson er svær, så kan man alligevel drage nogle paralleller. Vi har scoret 32 færre mål, men til gengæld lukket 57 færre ind. Vi skal selvfølgelig tage forbehold for type modstandere, men spillemæssigt kan man se en udvikling. Vi har scoret næstflest mål i kvindeligaen, og har den næstbedste defensiv, hvor især vores keepere har brilleret på statistiklisterne. Hos Ole Gustav Gjekstad er der tilfredshed at spore, men han slår samtidig fast, at de som hold kan rykke sig på mange områder.

“Der er stadig mange ting vi skal time og få til at falde på plads før vi er der, hvor vi skal være, men det går hele tiden fremad. Med udskiftningen i truppen, så er der en kalkuleret risiko for, at vi endnu har et stykke til vores topniveau. Vi har prioriteret højt at få vores trup skadesfri henover sommeren, og det ser rigtig fint ud nu. Vi har et hårdt kampprogram før slutrunden, men de fleste af spillerne er skadesfrie.” 

Der har været mange gode spillerpræstationer, og selvom vi er et ungt hold, så har vi vist stor kvalitet, som hold og individuelt. Den eneste reelle skuffelse har været mod Ikast på hjemmebane, men ellers har vi stået stærkt i langt de fleste minutter vi har spillet. Selvom vores cheftræner forlanger meget af sine spillere, så er han tilfreds for nu.

“Jeg er tilfreds med spillerne og deres respons på ændringerne, som jeg har foretaget. Vi må være realistiske og se på at der stadig er hold, som for nuværende er stærkere end os. Der er ikke så meget som har overrasket mig. Mit mål er at lave et stabilt og robust hold, og i en proces tror jeg nok at der er andre, som er mere overrasket over virkemidlerne end mig.” siger Ole med et glimt i øjet..

Nu er der landskampspause, og med 15 ud af 19 spillere afsted, så er der en velfortjent pause til holdet omkring holdet. Næste kamp er hjemme mod Bjerringbro FH d. 18-10-2023 kl. 18.30 i Sydbank Arena. Du kan finde din plads her: Billetter, sæsonkort & abonnement.

//Odense Håndbold

Del: