09. august 2024

Sommer er lig med håndboldskole…

Det betyder at alle vores spillere, der ikke har været forhindret af OL, har turneret rundt i det fynske landskab til diverse håndboldskoler. 

Det har skabet stor glæde hos en masse børn- og unge mennesker, som for en dag har kunnet komme helt tæt på- og opleve professionelle håndboldspillere i aktion. Vi har været en tur hos DHG, Hårslev, Bolbro, Højby mfl. hvor der både bliver bidraget med taktiske og tekniske inputs, som Elma Halilcevic og Ragnhild Valle Dahl forklarer her.

Elma:Vores rolle er at tage ud til de forskellige håndboldskoler og bidrage med lidt forskellige tekniske og taktiske inputs og være til stede, hvis nogle har nogle spørgsmål. En af de vigtigste ting vi kan bidrage med på en håndboldskole er blandt andet godt humør og engagement…” Ragnhild supplerer: “Vi hjælper til med de små tilretninger, som der ikke altid er så meget fokus på, når man er ungdomsspiller. Vi er så heldige at de dygtige ledere på håndboldskolerne, har været så gode til at stå klar med træningsplaner, til når vi kommer, så vi kan egentlig bare falde ind i en rolle, hvor vi retter til og nørder med detaljerne.” 

Nysgerrigheden er oftest stor, når vi er rundt i den fynske håndboldlandskab. Derfor er det vigtigt, at der er tid til spørgsmålene, store som små, da det for mange er en stor ting, når eksempelvis Ragnhild og Elma kigger forbi. Selvsamme kan også huske følelsen af at være på håndboldskole, og glæder sig over, at kunne give noget tilbage.

Ragnhild fortæller: Vi kan selv huske følelsen af at være på håndboldskole, da vi var ungdomsspillere. Det var en kæmpe oplevelse, når man selv fik besøg. Det er en god følelse at give noget tilbage til alle dem som har været med til at forme os som håndboldspillere og mennesker…” Elma bakker op: “Vi husker selv da vi fik besøg på håndboldskoler, hvor fedt det var at få besøg. Det giver en ekstra motivation til at gøre sit bedste og vise sig en smule frem. Udfordre sig selv og prøve nogle nye ting, hvilket vi forsøger at give videre.” 

Generelt er det en fornøjelse for vores spillere at være på håndboldskole. Det er hurtigt blevet en del af opstarten, og selvom det kræver, at man tager nogle eftermiddage fri, så er der en helt særlig årsag til at det er det hele værd. For både Ragnhild og Elma handler det om glæden ved håndbolden.

“De bedste oplevelser som træner på en håndboldskole ,er generelt, når man giver noget feedback til nogle af de unge spillere og de bare kaster sig ud i det. Glæden ved at se dem lykkedes når de rettelser vi bidrager med fungerer, er helt klart det, som gør hele oplevelsen værd.” slutter Elma og Ragnhild.

Hvis din håndboldklub har lyst til at opleve Odense Håndbold i Sydbank Arena, så kontakt vores billetansvarlig, Janne Madsen på: jm@odensehaandbold.dk og hør mulighederne for en unik håndboldoplevelse.

//Odense Håndbold

Del: