03. februar 2023

Sæsonen So far…

Sæsonen er langt fra slut, men på nuværende tidspunkt har vi allerede spillet 29 kampe fordelt på tre turneringer. Derfor kan det være meget rart med en lille status, og den får i her.

Kvindeligaen:

16 kampe spillet og vi ligger nr. 1. Så kan det ikke blive meget bedre. Vi er ubesejret i 10 kampe, og har i skrivende stund 29 point. Det skyldes bla. Sydbank Arena, som vi har fået gjort til vores helt eget fort. Det er en hjemmebane hvor vi vinder mange kampe. Faktisk har vi siden sæsonen 21/22, vundet 21 kampe ud af 22 mulige, hvor den eneste ”svipser” var denne januar mod Team Esbjerg, som endte 30-30. Den imponerende succes på hjemmebane kan, foruden pigernes håndboldfærdigheder, tilskrives tilskuerne i Sydbank Arena. Vi har et trofast publikum som bliver ved med at imponere. I denne sæson har vi højnet vores tilskuergennemsnit, og vi er faktisk én af få håndboldklubber der fylder mere end 70% af vores kapacitet, gennemsnitligt.

Vender vi blikket mod det spillemæssige, så har Ulrik Kirkely og Kristian Danielsen fundet formlen. Det handler om at score mest og lukke færrest ind… spøg til side, så har vi i skrivende stund det bedste angreb med 32 mål i snit og en scoringsprocent på 66%, samt det næstbedste forsvar, som ikke lukker ret mange mål ind (24 i snit). Lægger man de tal sammen, og kigger på vores lave fejlmargin pr. kamp, så er det ikke så sært, at vi ligger nr. 1 og fortsætter med at imponere.

Topscorer indtil videre:

  1. Dione Housheer – 76 mål
  2. Maren Aardahl – 70 mål
  3. Mie Højlund – 66 mål
  4. Bo Van Wetering – 60 mål
  5. Kelly Vollebregt – 41 mål

EHF Champions League:

Siden sæsonen 2018-2019 har vi været en del af håndboldens fineste klubturnering: EHF Champions League. Tre ud af fire gange har vi deltaget, og denne sæson er ingen undtagelse, og det er gået ganske pænt, hvis vi selv skal sige det. Sammenligner man med sidste sæson, så har vi flyttet os på flere områder. Vi har 1 point flere end sidste sæson. Vi har taget vores stærke hjemmebane med over i Champions League, hvor vi i denne sæson har vundet 4 ud af 6 kampe kontra sidste sæson hvor vi kun havde vundet 2, på samme tidspunkt. Det skyldes bla. en skarpere offensiv, som på samme antal kampe som i sidste sæson har lavet 10 mål flere. Det giver os en placering som nr. 3 i Gruppe A, der betyder at vi er millimeter fra kvalificerer os til UEFA Champions League 1/8-dels finalerne. Det kræver at vi fortsætter det gode spil, hvor vi har for vane at lave pænt med mål, 28 i snit, men måske vigtigst af alt, at vi fortsætter med at omsætte chancerne til mål. Vi har nemlig en høj scoringsprocent, hvilket vidner om en træfsikkerhed af international kaliber. Nu gælder de sidste to kamp mod henholdsvis: DHK Banik Most & FTC-Rail Cargo Hungaria, som gerne skulle munde ud i 4 point.

Topscorer indtil videre:

  1. Mie Højlund – 52 mål
  2. Bo Van Wetering – 50 mål
  3. Maren Aardahl – 45 mål
  4. Dione Housheer – 43 mål
  5. Rikke Iversen – 24 mål

Sæsonen er stadig lang og HUSK! Du kan købe dine billetter til alle kampe på eventii.dk og/eller tage med Orange Power på tur, når vi jagter point væk fra Fyn. Tak for opbakningen, so far.

//Odense Håndbold

Del: