08. oktober 2022

Overskydende VIP-mad deles med udsatte kvinder

For at undgå madspild og for at gøre en forskel for udsatte kvinder deler Odense Håndbold sin overskydende VIP-mad med Reden i Odense.

I oktober sætter Odense Håndbold sammen med Kvindeligaen og Bambusa fokus på brystkræftsagen, men det er ikke den eneste gode historie, der er at fortælle ift. samarbejder, der handler om mere end håndboldsporten.

Odense Håndbold har gennem flere år samarbejdet med Reden i Odense. Reden er et fristed for kvinder over 18 år, som lever et liv præget af misbrug, prostitution, psykiske problemer og hjemløshed. Reden finansieres delvis af donationer fra fonde og private og er en del af Kristelig Forening for Unge Kvinder (KFUKs sociale arbejde).

Samarbejdet med Reden er enkelt. Til hver håndboldkamp afvikler Odense Håndbold et større VIP-arrangement for op til 500 gæster. Ofte er der mad til overs fra arrangementerne og i stedet for at smide maden ud, leveres den overskydende del til de udsatte kvinder ved Reden i Odense.

Om samarbejdet fortæller administrerende direktør i Odense Håndbold, Lasse Honoré:

”I Odense Håndbold arbejder vi løbende på at styrke vores CSR-profil. Som en af Danmarks største og bedste håndboldklubber er det vigtigt, at vi tager ansvar for vores omverden og går forrest i sager eller emner, der handler om mere end sport og håndbold. Det er noget, vi vil arbejde mere med i fremtiden, og derfor glæder det mig, at vi har et samarbejde med Reden i Odense, hvor vi føler, at vi gør en forskel for de kvinder, som vi igennem samarbejdet når ud til.”

Hos Reden i Odense sætter man også stor pris på samarbejdet. Irene Hoffmann, der er socialarbejder og køkkenansvarlig i Reden i Odense, fortæller:

”Først og fremmest er det en kæmpe service, at vi kan få så god mad bragt lige til Redens dør. Det er jo lækker gourmet-mad, som kvinderne slet ikke er vant til at få i deres hverdag. Det betyder, at de føler sig meget forkælet, og de er utrolig taknemmelige for disse måltider.”

Irene Hoffmann uddyber:

”Det betyder også rigtig meget for Redens kostbudget, da det er en stor hjælp økonomisk, som gør, at vi har råd til at forkæle kvinderne på andre områder. Nogle gange får vi så meget mad, at vi faktisk har mad til flere aftener, og da vi har mænd, som kommer til vores dør, kan vi derfor også tilbyde madportioner, som de kan tage med sig videre. Også hos mændene oplever vi en stor taknemmelighed over, at de kan tage god mad med sig hjem til deres egen bolig. I det store og hele er det en kæmpe succes for brugerne i Reden, når vi får nem og lækker mad fra Odense Håndbold.”

Odense Håndbold er stolt over at gøre denne forskel for kvinderne i Reden i Odense, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde.

 

Del: