27. september 2023

Optakt: Viborg HK vs. Odense Håndbold…

Onsdag aften træder vi ind i BIOCIRC Arena, når vi tørner sammen med Viborg HK i kvindeligaens runde 5, hvor vi fortsat er på ubesejret, og skal forsøge at hente yderligere 2 point. 

Viborg er startet sæsonen jævnt. De har vundet to og tabt to, hvor det mest skuffende resultat var et nederlag til Aarhus United. Op til denne sæson har Viborg skiftet ud på en række nøglepositioner, hvor der har være udskiftning på både på- og udenfor banen. Den mangeårige cheftræner Jakob Vestergaard er fortid, og ind er komme Ole Bitsch, som har ligaerfaring fra Randers HK. Også i spillertruppen har udskiftningen været stor, hvor man har sagt farvel til profiler som: Moa Högdahl, Emilie Hovden, Lærke Nolsøe, Melissa Petren og i januar, Anna Kristensen. Det er markante navne der har forladt det midtjyske hold, og en af afløserne inde i målet er Ida Marie Kaysen. Den 19-årige keeper fik sidste sæson ligadebut for Viborg HK, og har siden grebet chancen så meget, at hun nu duellerer på lige fod med Claudia Rompen om startpladsen, hvor hun har stået flot på 33%, godt hjulpet af et forsvar som kun har lukket 26 mål ind i snit.

Historisk set har vi mødt Viborg HK 48 gange, siden 2009, og her det blevet til 23 sejre – 3 uafgjorte og 22 nederlag. Vi har dog overhånden, hvis man kigger på de seneste ti opgør. Her har vi vundet de ni, og tabt en enkelt efter forlænget spilletid. Det er som regel tætte opgør i Viborg, og med deres stærke defensiv in mente, så skal finde vores gear frem, hvis vi skal lykkedes med at få to point.

Mie Højlund lader sig ikke rive med blot fordi resultaterne er gode. Hun mener stadig truppen er i en lærerig proces.

“Vi er stadig i en opbyggende proces som hold, og har derfor også stadig meget at arbejde på. For hver kamp lærer vi lidt mere omkring os selv, udvikler os og kan bygge på. Så det er en utrolig lærerig fase vi er i lige nu, især fordi kampene kommer meget hurtigt efter hinanden. Jeg forventer et Viborg hold, der kommer til at fighte fra start til sidste slutfløjt. Det skal vi være helt klar til at kunne stå imod.”

Selv er Mie godt i gang med at spille sig tilbage i topform. Noget hun glæder sig over.

“Det er lang tid siden at jeg har haft det så godt fysisk. Det går utrolig godt med min ryg, og nu mangler jeg bare stille og roligt at spille mig i form igen.”

Vi glæder os over, endnu engang, at have +60 orange-fans med i ryggen i Viborg, og vi ser frem til at give dem en god håndboldkamp, med forhåbentligt to point til følge.

//Odense Håndbold

Del: