25. oktober 2023

Optakt: Team Esbjerg vs. Odense Håndbold…

Det er gulduellanterne fra sidste sæson der mødes i Blue Water Dokken, når vi drager mod vestkysten i forsøget på at tage to point, der vil bringe os op på siden af Team Esbjerg i tabellen. 

Det bliver ikke større i dansk kvindehåndbold end når vi brager sammen med Team Esbjerg. Sidste år kæmpede vi om guldet, og det har vi gjort de seneste to sæsoner og kigger på man overordnet på danmarksmesterskabet, så har vi fordelt det imellem os de sidste fire sæsoner. Det fortæller historien om to hold med tårnhøje ambitioner, og to trupper som er skræddersyet til at vinde. Det er ikke nogen hemmelighed at vi har haft det svært i Esbjerg de seneste par kampe. Vi har ikke vundet i Blue Water Dokken, siden maj 2021, hvilket betyder at det er dén udebane som vi har det sværest på nationalt. Vi er dog ikke de eneste som har det svært i Blue Water Dokken, som er blevet lidt af et fort for Team Esbjerg, der ikke har tabt der siden september 2022. Det har vi muligheden for at lave om på onsdag aften, og hvis vi kigger på det seneste møde, så er mulighederne gode. Det er ikke kun historien som fortæller os at det er et topopgør. Kigger man statistikbøgerne igennem, så er det både bedste angreb, hvor vi er en my bedre end Esbjerg og det bedste forsvar, hvor Esbjerg er en my bedre end os der mødes. Derfor bliver det højst sandsynligt en lige kamp, hvor særligt en spiller bør være i fokus, når vi skal forsøge at stikke en kæp i Esbjerg-hjulet. Nora Mørk har i denne sæson været intet mindre end suveræn, og det er ikke fordi hun har normalt plejer at være dårlig, men i denne sæson har hun været Esbjergs helt store strateg. Med 52 mål og 48 assist har hun både sidste- og næstsidste hånd på hver tredje Esbjerg-scoring og her tæller man ikke de sekvenser med hvor hun trækker modspillere til sig og åbner banen op for de andre spillere. Vi havde udmærket styr på hende i Randers, og det skal vi forsøge at gentage i aften.

Som altid i håndboldens verden, så er keeperduellen vigtig. Vi så det nede i Ungarn, og det er en central plads som kan afgøre kampe. I aftenens kamp står nogle af de bedste keepere, i verden, overfor hinanden, hvor formstærke Anna Kristensen skal forsøge at følge op på sin flotte kamp i weekenden. Omvendt har vi to keepere som begge super rutinerede og absolutte top-keepere. Hvis vi skal have en chance i dag, så er det vigtigt med en stor kamp af Althea Reinhardt eller Yara ten Holte.

Kampen bliver fløjtet i gang kl. 20.00, og er du ikke blandt de 100 orange fans i Blue Water Dokken, så kan du se kampen live på TV2 Sport.

//Odense Håndbold

Del: