12. marts 2024

Optakt: SønderjyskE vs. Odense Håndbold…

I grundspillets næstsidste kamp skal vi en tur til grænsen, eller næsten til grænsen, når vi gæster SønderjyskE og for en stund er gæst i Sydbank Arena (Aabenraa). 

I sidste spillerunde cementerede SønderjyskE deres plads i mesterskabsspillet blot et år efter de rykkede op i den bedste danske kvindeliga. En utrolig bedrift af Peter Nielsens hold, som igennem hele sæsonen har været gode til at finde et stabilt niveau, og til tider rigtig højt topniveau. De har primært slået holdene under dem, hvis vi ser bort fra sejrene over Silkeborg-Voel og København, men stabiliteten i resultaterne har gjort, at sønderjyderne i det meste af sæsonen har ligget lunt i svinget. SønderjyskE er et lavt scorende hold, som ikke laver mere end 28 mål i snit pr. kamp. Til gengæld lukker de heller ikke mange ind, 27 i snit pr. kamp, og SønderjyskE har faktisk den bedste defensiv uden for top-3, og samme som Nykøbing/Falster Håndbold. Det er et hårdspillende hold, som får mange udvisninger. Der bliver gået til den og man slår sig på SønderjyskE, hvis man bevæger sig tæt på deres forsvar. Det har givet Stine Broløs og Nora Persson gode betingelser inde i målet, og især mod bund 6 har de været afgørende, hvor de mod de øvrige tophold har haft det sværere. Grundlæggende er det et stærkt hold vi skal møde, og uanset kampens betydning, så kommer vi ikke til at få det let onsdag aften.

Seneste opgør 15-11-2024: Odense Håndbold vs. SønderjyskE 29-20… fortæller alt om en kamp, hvor især vores defensiv var i højsædet. Der gik ellers lidt før vi fik hul på bylden, og de første 25 minutter var det meget lige, hvor en flyvende Althea Reinhardt sørgede for en pauseføring. Den form tog hun med efter pausen, hvor vi hurtigt fik slået et hul og med hendes 51%, så var Althea kampafgørende. Det samme var Helena Elver, der fik brudt SønderjyskE defensiv og serveret nogle gode bolde for topscorer Maren Aardahl.

Der var mange afbud til Ringkøbing kampen, og det viser stor moral at vi vinder alligevel, hvis du spørger Larissa Nusser. Derudover kommentere hun sin rolle som venstre fløj.

“Vi har mange spillere på vores hold som gerne kan- og vil spille, så det viser en hel speciel styrke i vores hold, at vi leverer en sådan præstation. Jeg tror ikke det ændre meget at SønderjyskE er sikre på top-8. Begge hold vil gerne vise sig frem og vise hvad de kan, så de kan tage en god følelse med fra kampen. Derfor tror jeg det bliver en god kamp med en masse fart. 

Når nogle spillere er ude, så skal vi tænke i andre løsninger. Hvis det betyder at jeg skal spille venstre fløj, så er jeg klar til at hjælpe holdet og Bo. Og man kan sige, at jeg får stadig muligheder 1 mod 1, så so far so good haha.” 

Det er sjældent at vi er gæster i Sydbank Arena, men ikke desto mindre er det tilfældet i aften, hvor vi gæster Sydbank Arena Aabenraa. Vil du gerne besøge den rigtige Sydbank Arena, så kan i gøre det onsdag d. 20. marts kl.19.00, hvor vi slutter af mod HH Elite. Du finder dine billetter her! 

//Odense Håndbold

 

Del: