15. oktober 2024

Optakt: SønderjyskE vs. Odense Håndbold…

Vi skal en tur til grænselandet, når vi gæster sidste sæsons store overraskelse, SønderjyskE, der til trods for en række udfordringer har fået en god start på kvindeligaen. 

I sidste sæson anså mange SønderjyskE for at være den helt store overraskelse i mesterskabsslutspillet. Peter Nielsen fik utroligt meget ud af en smal trup, hvor rutinerede Line Uno og storspillende Sarah Paulsen var de bærende kræfter. I denne sæson har sønderjyderne været ramt af ligedeles uheld- og lykkelige omstændigheder. Væk er Line Uno og Ida Lagerbon med graviditet, samtidigt med at Filipa Nyman og Josefine Dragenberg har været uheldige og pådraget sig langvarige skader. Tager vi et blik på de to førstnævnte, så er det to profiler, som stod for en fjerdel af Søndejyskes’ mål sidste sæson, og samtidigt var to af de spillere med mest spilletid. Så det er utvivlsomt et stort tab, i en, i forvejen smal trup. Alligevel er SønderjyskE kommet imponerende i gang med sæsonen, hvor det er blevet til 6 point i 5 kampe, og hvor man har formået at slå de hold, som man øjensynligt skal kæmpe med. Pointene er kommet mod; Rinkøbing, Silkeborg-Voel og Aarhus, hvor man har tabt til Viborg og København. København er dog svær at tælle med, da et brækket skinneben til, Filipa Nyman overskyggede den sportslige betydning. Derfor kunne noget tyde på at sønderjyderne ikke er færdige med at overraske, og spørgsmålet er hvor langt de kan tage det i denne sæson.

Facts om SønderjyskE:  

By: Aabenraa 

Hjemmebane: Arena Aabenraa

Cheftræner: Peter Nielsen 

Topscorer: Melissa Petrén – 27 mål

Sidste sæsons placering: nr. 3 i gruppe b – mesterskabsslutspillet.  

Tilgange: Karina Dahlum, Josefine Dragenberg, Ida-Marie Dahl, Filipa Nyman & Melissa Petrén. 

Helene Fauske kender SønderjyskE godt fra en sommer med masser af træning, og det afføder stor respekt fra vores norske playmaker.

“Vi kender dem godt efter opstarten, hvor vi trænede sammen. Vi kender dem og de kender os, hvorvidt det bliver en fordel det må vi se. Det bliver en rigtig svær kamp, hvor vi skal være fokuseret fra start. De har stadig mange dygtige spillere tilbage, og en af deres styrker er at de kan spille overalt, så selvom en er ude, så er de dygtige til at erstatte hinanden. 

Først og fremmest er jeg enig, vi har spillet et par gode kampe, men det kommer ikke gratis. Alt kan ske mod hold som SønderjyskE, som sagtens kan overraske. Så vi skal finde den gejst vi har spillet med, og komme med samme energi, så tror jeg vi har gode muligheder. Jeg syntes mine egne relationer bliver bedre selvfølgelig med træning, men også i kamp, så jeg glæder mig til hver kamp og den udvikling det kan bringe.” 

Næsten 100 orange-fans tager turen til grænselandet, og bakker pigerne op. En helt utrolig opbakning, som vi også håber fortsætter i Sydbank Arena. De næste kampe er mod hold som; København, Brest Bretagne og Viborg, som du kan finde billetter til her! 

//Odense Håndbold

Del: