24. januar 2024

Optakt: Skanderborg Håndbold vs. Odense Håndbold…

I det østjyske gæster vi en af kvindeligaens yngste trupper, når vi besøger Skanderborg Håndbold, i den orange hal. 

Skanderborg Håndbold har hidtil i denne sæson været gode til at slå dem, som man kunne forvente de tog point mod. Det er klart, at ingen point i den danske kvindeliga er gratis, men når man ligger og flirter med top-8, og kigger nedad, så er der nogle kampe som er vigtigere end andre. De har slået: Ajax, Bjerringbro, Horsens, Aarhus, Ringkøbing og krydret det med en enkelt sejr over København. Det bringer dem øjeblikkeligt op på 13 point og en sjette plads. Imponerende, især hvis man tager den unge trup i betragtning. Skanderborg Håndbold, er et hold som scorer 29 mål i snit, og spiller med en relativt høj scoringsprocent på ca. 60%, hvor især kontraspillet er vigtigt for skanderborggenserne, der satser meget på en god 1. bølge. Det sætter store krav til forsvarsspillet og keeperspillet, som indtil videre har været deres akilleshæl. Det er ikke dét hold, som lukker flest mål ind, men de har hidtil lukket ca. 30 mål ind i snit, og det skyldes muligvis at de spiller med relativt mange tekniske fejl ca. 12 pr. kamp. Deres helt store talisman i denne sæson har været venstre back, Line Berggren Larsen, som i denne sæson har imponeret med 90 mål og 80 assist. Helt vilde tal for den 25-årige back, der har haft sidste- eller næstsidste hånd på 39% af alle Skanderborgs scoringer.

Seneste opgør 13-09-2023: Odense Håndbold vs. Skanderborg Håndbold 37-30… blev kampen, hvor Maren Aardahl gik mål amok og Dione Housheer gik assist amok. Det var en kamp med forfærdeligt mange mål, hvor de tekniske fejl stod i kø, og hvor kontraspillet fungerede godt for begge hold. Vi fik aldrig tingene til at køre i 1.halvleg, hvor 18-årige Isabella Marthorne havde fint fat i Skanderborg-målet og vi spillede for ukoncentreret. Efter pausen blæste vi dog Skanderborg bagover, og fik held med at løbe dem ned, samt i det etablerede angrebsspil, hvor Maren Aardahl gjorde hvad der passede hende på stregen.

I ugens løb har Odense Håndbold været initiativtager, i samarbejde med GirlTalk: #timeoutforpiger og du kan læse alt om initiativet her! Skulle du ikke have set hovedfilmen, som er udviklet i samarbejde med The Unicorn, så finder du den her!

Kampen kan følges live på vores Instagram og Facebook, hvor der løbende vil komme opdateringer.

//Odense Håndbold

Del: