01. oktober 2024

Optakt: Skanderborg Håndbold vs. Odense Håndbold…

En pause i den travle håndboldkalender er ovre, og vi drager til Skanderborg med minderne om en kamp, der var lige ved at koste os point på det orange halvgulv.

Den kostede os dog ikke point, og en knebent etmåls sejr stod til trone efter 60 minutter, hvor vi fik vished om at alle kampe i kvindeligaen kræver, at man er på 100%. Det er ellers ikke fordi vi har det statistisk svært mod Skanderborg Håndbold, idet vi har vundet 15 ud af 15 kampe. I denne sæson møder vi (igen) et ungt Skanderborg-hold, hvor gennemsnitsalderen er nede på de 21 år, og hvor den nye cheftræner, Kim Johansen ikke kan spore megen kontinuitet, med 12 nye spillere i truppen og 12 afgange. Til gengæld han bryste sig af at have, hvis ikke dét mest talentfulde hold, så i hvert fald en kandidat til det. Der er sprængfyldt med talent på Skanderborg-holdet, hvilket deres spillestil bærer præg af, med en masse fart og gåpåmod, der udmønter sig i en masse mål, hvilket 30 mål i snit i de første 3 kampe også vidner om. Så skulle man måske tro, at det var et hold, der spillede med stor risiko og dermed mange tekniske fejl. Men det er ikke tilfældet. Skanderborg er det hold, med næst færrest tekniske fejl i kvindeligaen, så der venter os en tempofyldt kamp, mod et opportunistisk og boldsikkert hold.

By: Skanderborg 

Hjemmebane: Fælledhallen 

Cheftræner: Kim Johansen 

Topscorer: Verona Rexhepi m. 22 mål. 

Sidste sæsons placering: nr.1 i nedrykningsspillet 

Tilgange: Sarah Ernebjerg, Ann Sofie Filtenborg, Christina Hansen, Súna Hansen, Josefine Kaae, Mia Lagumdzija, Astrid Leslie, Astrid Lynnerup og Anikka Solberg. 

Før denne sæson skrev vi kontrakt med 18-årige, Andrea Nørklit Jørgensen, som kom til fra GOG, hvor hun dog stadig skulle agere første keeper alt imens hun stod til rådighed for Odense Håndbold. Det har været en spændende rejse for den unge keeper, som glæder sig over muligheden.

“Min første tid her i Odense har været rigtig god! Jeg har lært en hel masse allerede, og tager fra træning med et stort smil på læben hver gang. Så jeg ser frem til en masse fede oplevelser i fremtiden! Jeg kan mærke en stor udvikling både som spiller og menneske allerede. Når man kommer ind i disse professionelle rammer, ligger der et helt andet ansvar som man skal tage stilling til, og det er noget man skal vænne sig til. Det samme gælder på banen, for alt går meget hurtigere, hvilket jeg er på vej til at vænne mig til, men det tager tid. Så alt i alt kan jeg allerede mærke en stor udvikling.”

Hvor langt hun er fra hendes første minutter, er Andrea mere beskeden med.

“Det er svært at sige haha! Lige nu har jeg en masse gode træninger som jeg lærer meget af, også står jeg selvfølgelig klar, hvis der skulle være brug for mig i en kamp.”

Vi glæder os til at se en masse orange fans pryde tribunerne i Skanderborg, hvor vi skal forsøge at tage 2.point på det orange halvgulv i Fælledhallen. Husk! at næste uge byder på to håndboldbrag i Sydbank Arena, hvilket du kan finde billetter til her! 

//Odense Håndbold

Del: