08. oktober 2023

Optakt: Silkeborg-Voel Håndbold vs. Odense Håndbold…

Søndag aften gælder atter to point, når vi drager en tur til Søhøjlandet, hvor Silkeborg-Voel Håndbold er klar til at byde os velkommen i Jysk Arena, hvor vi skal forsøge at revanchere onsdagens nederlag. 

Silkeborg-Voel er kommet fornuftigt fra start, med seks point i de første seks kampe, og en øjeblikkelig placering som rækkens nummer. 8. De har hentet et par store resultater ved at slå København Håndbold og Horsens, men til gengæld har de skuffet ved at tabe til Skanderborg Håndbold, og SønderjyskE, selvom sønderjyderne har set stærke ud i denne sæson. Derfor er det et hold, som er svært at blive klog på, men kigger man på den udskiftning som har været op til denne sæson, så finder man måske svaret der. Silkeborg-Voel har skiftet ud på trænerposten, hvor tidligere træner Jakob Andreasen er blevet direktør, og ind i stedet for ham er kommet Peter Schilling. Silkeborg-Voel har sagt farvel til profiler som; Helena Kindberg, Eira Aune og Fillippa Idehn, hvilket betyder man har sagt farvel til meget af den x-factor, som man levede højt på sidste sæson. Det er dog ikke målscoringen som har været et problem denne sæson. Silkeborg-Voel er det tredje mest scorende hold, med 30 mål i snit pr. kamp, hvilket blandt andet skyldes at det midtjyske hold spiller med meget få tekniske fejl. Faktisk er det kun Ikast Håndbold, som spiller med færre tekniske fejl end Silkeborg-Voel.

Vender vi blikket mod de indbyrdes opgør, så er vi på den baggrund store favoritter. De seneste fem kampe er blevet til sejre, og ikke nok med det, så har vi gjort det med en knusende målforskel. I de seneste fem kampe har vi i gennemsnit scoret 32 mål og kun lukket 21 ind. Det siger sig selv, at fortsætter de takter søndag, så skal Silkeborg-Voel finde noget ekstraordinært frem for at hive to point.

Vores nye norske venstre back, Ragnhild Valle Dahl glæder sig til at revanchere nederlaget i aftenens kamp.

“Det er aldri sjovt at tabe håndboldkampe. Vi har brugt meget tid på video og analysert det vi kan gjøre bedre, men også set på det vi har gjort godt. Vi skal blive bedre til at kommunikere med hinanden og ha en offensiv tankegang. Dette gjelder både i forsvar- og angrepsspillet. Jeg tror det skyldes lidt flere ting. I perioder spiller vi godt forsvar, og det skal vi bygge videre på. Vi skal være tydeligere ovenfor hinanden og hårdere i duellspillet. Vi skal også være gode på at minde hinanden på, det vi har snakket om inden kamp, og tage det med os det ud på banen.”

Ragnhild selv, ser tilbage på en rigtig god start i Odense, hvor hun trives.

“Jeg trives utrolig godt i Odense og med pigerne på holdet. Vi har et hold med kvaliteter i alle led, som vi arbeider på at utvikle og sætte sammen til noget som jeg tror kan blive veldig bra. Personlig er jeg motivert for at tage nye step, og dette er det perfekte sted at være.”

Der er kampstart kl. 18.30, og vi håber at se så mange orange trøjer, som muligt i Jysk Arena.

//Odense Håndbold

Del: