31. oktober 2023

Optakt pokalkvartfinale: Odense Håndbold vs. København Håndbold…

Spillet om final 4 er sat i værk, og i aften skal vi forsøge at kvalificerer os til en plads blandt de sidste fire, når København Håndbold og en række tidligere Odense-profiler kommer på besøg. 

Det finurlige ved pokalturneringer er at det kan skabe et øjeblikbillede. Væk er al snakken om at prøve en anden dag eller at man havde en off-day og det kan vi bare gøre bedre i morgen. For i pokalkampe er det NU det gælder, og det er kun  den bedste som overlever. Det handler om en plads blandt de sidste fire. En plads som er i meget høj kurs hos begge mandskaber, som ser sig selv med helt fremme, når vi snakker om toppen i dansk kvindehåndbold. Vi har deltaget i final 4 de sidste fem sæsoner, hvor vi skal tilbage til 2019/20 før vi finder København Håndbold. Det er selvsagt for lidt, og med en haltende sæsonstart i kvindeligaen kan der ikke være tvivl om at Københavnerne kommer med fråde om munden. Fordi, hvis man kigger på Københavners sæsonstart så har den været alt andet end hvad man havde håbet på. Med nederlag til Skanderborg, Ringkøbing og Silkeborg-Voel har Københavnerne sat sig selv i en meget svær position, når det handler om at lande blandt de øverste fem. Det er ikke matematisk umuligt, men i øjeblikket kæmper de for at holde på top-8, hvor flere andre hold har budt sig til. Det ændre dog ikke på at det er et profilfyldt hold vi møder i aften, og med Stine Jørgensen, Helene Kindberg og Martina Thörn i spidsen, så skal man aldrig undervurdere København Håndbold.

Vi mødte København Håndbold tidligt i denne sæson, da vi tilbage i september vandt en storsejr i Frederiksberg-hallen. Med cifrene 21-36 cementerede vi klasseforskellen og spillede vores, måske, bedste defensive kamp med to fremragende keepere i Althea Reinhardt og Yara ten Holte. Det var en kamp, hvor næsten alt fungerede. Specielt indspillende til stregen, som i denne sæson har været et stærkt våben var afgørende, hvor Maren Aardahl startede sin helt store målbonanza. Om vi får samme kampforløb er nok for meget at håbe på, men tager man et tilbageblik er det nogle af de ting som skal fungere.

Det er stadig muligt at hente dine gratisbilletter hos Kvik på Risingvej 55 i Odense eller købe en billet til 25 kr. såfremt du har orange på. Det vil være muligt at købe en orange fantrøje til 99 kr. så vi kan male Sydbank Arena orange. Kampen kan også ses på TV2 Sport fra kl. 20.30.

//Odense Håndbold

Del: