30. marts 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. Viborg HK…

Der er påskebold i Sydbank Arena, når de grønblusede fra Viborg HK kommer på besøg for anden gang i denne sæson. 

Selvom det kun er anden gang i Sydbank Arena, så forholder det sig således, at vi har mødt Viborg HK tre gange i denne sæson, hvor alle tre gange, er endt ud til vores fordel. Det er et hold, som endte som nr. 7 i grundspillet m. 26 point. Det har været en meget svingende sæson, hvor de har været lige gode, hjemme og ude. Det er et forholdsvis ungt hold, som laver mange mål, men som samtidigt, i momenter, har haft svært ved at lukke af bag til. Viborg HK har scoret 30 mål i snit, som egentligt er pænt for sæsonen, men når man lukker 29,5 ind i snit, så bliver det svært at komme videre fra pulje 2. Viborg skal dog hænge deres hat på profiler som; Christina Pedersen, Marielle Martinsen og Louise Søndergaard, som på deres bedste dage kan gøre det svært for alle. I vores kampen mod Viborg, i denne sæson har vi scoret 34 mål i snit, som følge af en masse kontrascoringer. Viborg HK ligger i den høje ende på antallet af tekniske fejl, så en nøgle i kampen kunne sagtens være kontrafasen, hvor vi har vist os særdeles stærke og Viborg en smule sårbare.

Skærp blikket på: Dione Housheer vs. Christina Pedersen… som begge er topscorer for hver deres hold med henholdsvis: 109 mål og 145 mål. De er drivkraften i angrebsspillet på begge hold, og foruden en masse mål, så bidrager begge spillere med et hav af assist. I denne sæson har Christian Pedersen lavet 87 assist og Dione Housheer 115 assist. De har spillet lige mange kampe, og udnyttet dem noglunde ens, med en scoringsprocent på 57% (Dione) og 62% (Christina Pedersen). Derfor er det klart to spillere vi anbefaler de holder et ekstra skarpt øje med.

Vores norske langskytte, Ranghild Valle Dahl, ser det som en stor styrke, at vi har flere som kan bidrage med målene.

“Vi er tilfredse kampen i København, fordi vi kommer fra til mange chancer, hvor 42 mål siger det hele. Men vi er derimod ikke tilfredse med forsvarsspil. Her skal vi steppe op og komme højere op i intensitet, som er det der kræves for at slå de bedste. Det kræver hårdt arbejde, og det ved vi der skal til. Vi har mange spillere der kan bidrage med mål, hvilket giver os en uforudsigelighed, som modstanderen skal forholde sig til. Det ser jeg som klar styrke, som vi skal udnytte i hver kamp. 

Vi finder mig rigtig godt tilpas på banen, og det jeg har det rigtig sjovt. Vi er inde i den sidste, og vigtige del af sæsonen, hvor mit helt store mål er at bidrage, så meget, som muligt til holdet og pigerne på banen. Vi er klar på at give alt vi har, til det sidste!” 

 

Vi glæder os til at se jer til påskebold i Sydbank Arena, og minder jer alle om at billetsalget til kvartfinalen i EHF Champions League mod SG BBM Bietigheim, er startet. Klik her og find dine billetter! 

//Odense Håndbold

Del: