23. februar 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. Team Esbjerg…

Det er kampen alle gerne vil se. Kampen mellem to af Danmarks bedste klubber, hvor meget andet end to point er på spil, lørdag eftermiddag.

Det ville være forkert at sige, at det Team Esbjerg er vores drømmemodstander. Ganske vidst har vi slået dem i en finale og vundet Super Cuppen over dem, men går vi seks kampe tilbage i kvindeligaen, så har vi kun spillet én uafgjort tabt fem. Det vidner om en modstander med stor kvalitet, og det må man sige, at eftermiddagens modstander har. For ligesom os, så er Team Esbjerg direkte kvalificeret til EHF Champions Leagues-kvartfinale, og i denne sæson i kvindeligaen er de fortsat ubesejret. Begge hold scorer rigtig mange mål, og har gjort det hele sæsonen, med 34 mål i snit pr. kamp, og en af Esbjergs styrker har været deres høje scoringsprocent, som ligger på 68%. Samtidigt, så er det ligaen to bedste defensiver som mødes. Begge hold lukker 25 mål ind i snit pr. kamp, og det skyldes blandt andet dygtige keeperpar. For uanset om kigger på Althea Reinhardt, Anna Kristensen, Yara ten Holte eller Amalie Milling, så kunne alle fire gøre så gældende på et hvilket som helst andet hold i kvindeligaen. Alle fire keepere står på +30% for sæsonen, og der kan ikke være tvivl om at keeperduellen bliver alt afgørende i eftermiddag. Ellers kunne noget tyde på at vi får målrig kamp.

Seneste opgør 26-10-2023 Team Esbjerg vs. Odense Håndbold 30-26… er seneste opgør i kvindeligaen. Her spiller vi en fremragende kamp i 50 minutter, og er flere gange i kampen foran med tre og fire. Det er en fysisk kamp, med en masse intensitet og nerve, præcis som det skal være i en topkamp. Man sidder tilbage med følelsen af, at vi burde have haft minimum 1 point, og med tanke på stillingen 22-22 efter 47 minutter, så har vi grund til at være skuffede, men også fortrøstningsfulde frem mod eftermiddagens kamp.

Det bliver hårdheden og selvtilliden, som kommer til skabe udfaldet i kampen, hvis du spørger Helena Elver:

“Vi har fået mere ro og større selvtillid i vores defensiv, hvilket også giver bedre forudsætninger for Althea og Yara. Det skal vi bygge videre på samtidig med at vi hele tiden jagter de gode chancer angrebsmæssigt. Vi skal forsøge at ramme dem hårdt og klogt. De har mange dygtige spillere, så vi skal gå fysisk til dem, pumpe dem for energi og overholde vores aftaler i den defensive del. Jeg synes, at vi producerer mange gode chancer i vores angrebsspil, så det skal vi blive ved med og give os 100% i alle situationer.

Jeg føler, at jeg er et godt sted fysisk, og jeg begynder at finde flow og timing i mine dueller- og i samspillet med mine holdkammerater. Jeg nyder at bidrage til holdet på banen og glæder mig til, at vi skal byde Esbjerg op til dans i en udsolgt Sydbank Arena!”

Helena Elver siger det selv, Sydbank Arena er fuldstændigt tætpakket og der er ikke en billet at få. Men, hvis du vil med til en af de to sidste hjemmekampe, så find din billet her!

//Odense Håndbold

Del: