08. oktober 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. Team Esbjerg…

En klassiker i dansk håndbold, et topbrag i kvindeligaen, og uden sammenligning de to bedste hold der brager sammen i Sydbank Arena, når Team Esbjerg kommer på besøg. 

Vi kommer til at møde Team Esbjerg minimum fire gange i denne sæson. To gange i kvindeligaen og to gange i EHF Champions League. Første møde var i Blue Water Dokken, i EHF Champions League, og det er velsagtens den eneste kamp i denne sæson, hvor vi har følt, at vi har spillet under par. Det skal der rettes op på i aften imod en modstander, som vi har haft rigtig svært ved at få has på, til trods for mange tætte opgør. I sidste sæson blev det til tre nederlag og en enkelt sejr imod Team Esbjerg, hvor vi i to af kampene med rette føler, at vi skulle have haft point. Det har været skarpheden og kynismen i de sidste 10 minutter der har været udslagsgivende for begge opgør, hvor spillet på banen har båret præg af to jævnbyrdige hold. En masse af de takter skal vi forsøge at tage med, og så SKAL vi have en højere udnyttelsesprocent. Profilerne på Team Esbjerg er mange, men den altoverskyggende er naturligvis, Henny Reistad. Det er svært at holde hende 100% fra fadet, men kan man møde hende tidligt og aggressivt, så kan man holde hende på et minimum, og det kan vise sig at være vigtigt, da hun ikke blot selv afgøre tingene, men også fodre sine medspillere dygtigt. Derudover, så bliver den altoverskyggende duel i målet, hvor kampen om redninger kommer til at afgøre topbraget.

Nøgleduel: Helena Elver vs. Michala Møller: Som måske ikke er den duel de fleste ville nævne, men begge er danske landsholdsspillere, hvoraf førstnævnte (Helena Elver) er kendt på den store scene, så er sidstnævnte (Michala Møller) for alvor trådt ind på den i denne sæson. Fælles for begge to er at de som oftest er spilstyrende. De spiller med meget få fejl, og har tit næstsidste hånd på målene. De er vigtige for det flow- og første pres som skal lægges på forsvaret, og så har Michala Møller også i denne sæson bidraget med flot afslutningsspil. Begge er gode bud på boblerer til at afgøre kampen, og helt sikkert en duel du skal holde øje med.

Det bliver en stærk defensiv der skal danne grundlag for en sejr over Team Esbjerg. Samtidigt påpeger Elma Halilcevic, at målscoringen gik fint sidst vi mødte Team Esbjerg.

“Sidst vi mødte Team Esbjerg syntes jeg egentligt vi fik skudt fint hul på dem, men kunne ikke lukke ned defensivt og det føler jeg at vi har forbedret. Når man møder et hold som Esbjerg, så er der rigtig stor fokus på Henny Reistad, og det giver måske nogle andre spillere lidt mere plads. Men jeg syntes vi er blevet rigtig kompakte og er blevet gode til tidligt, at hjælpe hinanden og bakke op. Sidste gang fik Michala Møller lidt for gode betingelser, men jeg tænker det er et vilkår når man møder et dygtigt hold, og så skal vi være klar på det denne gang. 

Vi skal have udbedret de tekniske fejl og turde gå på mål når vi får chancen. Selvom de har en god defensiv, så er der masser af sekvenser hvor vi kan gøre ondt på dem, og det viste vi også sidste gang, hvor vi scorer 30 mål. Det gode ved at spille så mange kampe, er at man er hurtigt videre. Så Vipers kampen er lagt bag mig og så er der fuld fokus på Esbjerg-kampen!” 

Det er stadig muligt at få billetter til topbraget i Sydbank Arena. Vi bliver rigtig mange, men det er gode pladser at få og du finder din billetter her! 

//Odense Håndbold

Del: