09. marts 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. Ringkøbing Håndbold…

Vi er kommet til næstsidste hjemmekamp i denne sæsons grundspil, hvor vi møder Ringkøbing Håndbold, i vores tredje kamp på fem dage. 

Ringkøbing Håndbold har spillet et flot grundspil. Det vestjyske hold var ikke spået mange chancer i kampen om top-8 før sæsonen, men et flot efterår har længe givet dem mulighederne for et historisk resultat. Efter jul har Ringkøbing dog haft det sværere. Med tre sejre i elleve kampe og deres seneste nederlag til Skanderborg Håndbold, så ligner det et farvel til drømmen om top-8, på trods af en flot pointhøst. Ringkøbing Håndbold har gennem sæsonen været rigtig gode på udebane, hvor de har hentet 10 af 17 point indtil videre. Det har de blandt gjort med sejre over Viborg, Aarhus, Bjerringbro og Ajax, samt et flot uafgjort resultat mod Skanderborg Håndbold. Det er et hold som spiller solidt angrebsspil, med få tekniske fejl. De sætter sjældent bolden unødigt på spil og er gode til at bringe tålmodighed i deres angrebsspil. I den anden ende har de det sværere, hvor de har lukket lidt for mange mål ind og haft for få redninger til at bringe sig tættere på. Den mangeårige profil, Jane Mejlvang, har også i denne sæson været drivkraften for Ringkøbing Håndbold. Med hendes 141 mål og 80 assist, så bliver hun helt sikkert værd at holde øje med i søndagens opgør.

Seneste opgør 08-11-2024: Ringkøbing Håndbold vs. Odense Håndbold 24-37… havde to forskellige ansigter. Det ene hed: Althea Reinhardt, som stod en fuldstændig vanvittig kamp, hvor hun efter 20 minutter stod på magiske 71%, og sluttede kampen på 53%. Det andet ansigt hed: Andrea Aagot Hansen, som foruden titlen som topscorer også viste sine egenskaber som straffekastskytte, der kan få de fleste keepere til at sætte sig på r****. En flot kamp i det vestjyske.

Nikita van der Vliet kom til skade i kampen mod Ajax København, men er allerede så småt på vej tilbage.

“Jeg har det umiddelbart fint. Det vil tage nogle dage at komme tilbage på håndboldbanen, men forhåbentligt så er jeg snart klar, så jeg kan være klar til slutspillet.

De her kampe er gode til at bruge noget af det vi har trænet på, og prøve nye ting. Vi kan prøve nye kombinationer og give alle mulighed for spilletid, så hele truppen er skarp til slutspillet. Vi ved at der kommer sådanne kampe i løbet af en sæson, men vi skal stadig forblive fokuseret og selvfølgelig score på vores chancer.” 

De defensive præstationer har været rigtig gode på det sidste, og Nikita løfter lidt af sløret her.

“Hvis noget er en hemmelighed, så lader vi det blive en hemmelighed haha. Ej, jeg tænker fokusset har været større fordi vi ved, at det bliver et rigtig vigtigt parametre i slutspillet og CL-kvartfinalen. Vi skal fortsætte med at træne hårdt, og jeg syntes især de sidste par uger har været rigtig gode, hvor vi arbejder meget bedre sammen og holder vores aftaler, så defensiven kan fungere bedre.” 

Vi glæder os til (igen), at se jer alle i Sydbank Arena, hvor vi forventer et pænt antal mennesker. Så kom i god tid og hver opmærksom på de nye fan tiltag. Har du ikke sikret dig billet, så kan du gøre det her! 

//Odense Håndbold

Del: