15. januar 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. København Håndbold…

For tredje gang i denne sæson tørner vi sammen med København Håndbold, og selvom det er blevet til to sejre i to kampe, så er der sket meget siden sidst. 

En af de ting, som ikke er, som da vi mødte København Håndbold tilbage i oktober, er cheftræneren. Bo Spellerberg er ny cheftræner i København Håndbold, og han har faktuelt aldrig tabt til os. Hvad det får af betydning for kampen ved vi første i morgen, men det bliver med garanti et Københavnsk mandskab, med fornyet energi- og tro. Efter en sløv sæsonstart har Købehavn Håndbold fået rettet op på tingene. De ligger for nuværende nr. 6 m. 14 point, og er i det hele taget, i noget bedre forfatning end da vi mødte dem sidste. Det er et hold som scorer pænt med mål, men spiller med store risiko, og derfor ligger meget højt i antal tekniske fejl (12 i snit pr. kamp). Det har blandt andet været en af årsagerne til at vi har slået dem to gange i denne sæson, hvor vi har fået held med at køre vores kontraspil, samt holdt profiler som Stine Jørgensen fra fadet. De store omdrejningspunkter har netop været Stine Jørgensen og Tabea Schmidt, som har fundet et godt samarbejde, og brilleret med sammenlagt 135 mål.

Seneste opgør 31-10-2023: Odense Håndbold vs. København Håndbold 33-28… er en kamp, som ikke spillemæssigt vil gå over i historiebøgerne, men som altid vil blive husket for en ny kvalifikation til final 4. Det var en kamp, hvor Københavnerne var uden Stine Jørgensen, og hvor begge hold havde svært ved at finde deres spil. Det var først efter pausen at vi trak fra, hvor København gik over til at spille 7  mod 6. Det betød at vores kontraspil kunne udfolde sig, og med gode redninger fra Althea i målet, så trak vi afgørende fra. Man kunne sagtens forestille sig et lignende kampforløb i aften.

Thale Rushfeldt Deila ser tilbage på en hård kamp mod Györ, hvor især perioder af forsvarsspillet kan bruges.

“I perioder mod Györ står vi rigtigt godt i i forsvaret. Så de perioder skal vi arbejde videre med. Fordelen ved at have mødt København Håndbold, er at vi har en idé om hvad de kommer med. Men, som så mange gange før, så skal vi fokuserer på os selv spille en god kamp både offensivt og defensivt.” 

Thale har, i Nikitas fravær, fået en rolle som 3’er ved siden af Maren. En rolle som ikke er ukendt for hende.

“Jeg har tidligere stået meget i midten, så det er ikke en helt ny rolle for mig. Jeg kan godt lide at stå i forsvaret, uanset hvor det er, så det passer mig fint at stå der, når vi er lidt trængt. Det er sjovt at stå som 3’er igen, men jeg kan både spille som 3’er og 2’er, det er lige meget for mig.” 

Vi glæder os til at se jer i aften. I pausen vil der være underholdning på banen, hvor Fyns Stiftstidende, som er kampsponsor, arrangerer en konkurrence. Vel mødt!

//Odense Håndbold

Del: