01. maj 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. København Håndbold…

Mon vi får samme målbonanza som tilbage i Marts? Vi finder ud af det i aften, men én ting er sikkert; Vi kan sikre os 1.pladsen med en sejr. 

Af samme årsag får vi helt sikkert en intens kamp, mod et godt hold, som tirsdag aften kan risikere ikke at have noget at spille for, hvis Ikast får 2 point mod Viborg HK. Det ændrer dog ikke på et København-hold, som er blevet mærkbart bedre som månederne er skredet frem. Bo Spellerberg har virkeligt fået sat skub i tingene, og det var da også meget tæt på, at Købehavn fik fuld valuta mod Ikast Håndbold. Det skete desværre ikke for Københavnerne, og derfor har de bragt sig selv i en situation, hvor de ikke selv kan afgøre deres skæbne. Omvendt, så er vi sikre på en semifinaleplads, men det er endnu ukendt, hvorvidt vi bliver nr. 1 eller 2. Derfor har vi alt at spille for mod København, og tager man et kig på første opgør i slutspillet, så kunne det sagtens blive en seværdig kamp. Det var en kamp med hele 79 mål, hvor især vores norske-garde: Malin Aune, Maren Aardahl, Thale Rushfeldt Deila og Ragnhild Valle Dahl lavede 25 mål. I det hele taget var det en livlig kamp, hvor begge holds defensiv havde svært ved at finde rytmen, og til trods for Althea Reinhardts’ med en redningsprocent på 31%. Det bliver en kamp med knald på, og der er ingen tvivl om at folk kan forvente top underholdning.

Skærp blikket mod: Elma Halilcevic vs. Emilie Ytting… som begge har deres position på venstre fløj, og som på hver deres måde kan blive afgørende i kampen. Emilie Ytting, havde vi svært ved at kontrollere i København, hvor hun lavede 7 på 9. Derudover, så har hun spillet en fin sæson, med en scoringsprocent på 70%. Hun deler spilletiden med Freja Cohrt, men vi så i København, at hun med sin fart kan gøre ondt på alle. Elma Halilcevic er endelig tilbage, og med hendes fart har vi før set, at hun kan være afgørende i kontrafasen. I denne sæson har hun lavet 83 mål i kvindeligaen, og arbejder med en scoringsprocent på 78%. Hvem der vinder fløjduellen, kan du se direkte i Sydbank Arena i morgen.

Bo van Wetering ser frem mod kampen, og minder om vigtigheden af, ikke blot sejren, men også præstationen.

“Det er en enormt vigtig kamp for os. Vi kan sikre første pladsen hvis vi vinder, men jeg syntes København har spillet godt i slutspillet, så vi skal have en fokuseret indsats, og gerne hele kampen. Det bliver vigtigt at få 1.pladsen, men selvfølgelig også få en god oplevelse inden returopgøret søndag. Det er klart nemmere at spille disse kampe ovenpå en god oplevelse. Jeg håber ikke de score så mange mål som sidst, men jeg ser gerne at vi holder vores scoringsprocent, hvor vi får løbet en masse kontra. 

Det bliver muligvis en god kamp for os fløjspillere, og det er altid rart med en masse kontra. Men vi skal også løbe godt retur, det er næsten ligeså vigtigt som vores egen kontrafase. Vi har en vigtig rolle i den defensive del, og vi skal være på tæerne, og ja, måske lave et par steals.” 

Vi bliver endnu engang mange i Sydbank Arena, hvor vi allerede nu har sneget os op over de 2.000 tilskuere. Hvis du ikke har nået at sikre dig plads, så kan du gøre det her: Billetter, sæsonkort & abonnement. 

//Odense Håndbold

Del: