28. marts 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. København Håndbold…

Otte dage efter vi spillede mod HH Elite starter slutspillet, hvor vi starter med en tur over Storebælt, hvor vi skal besøge en velkendt modstander; København Håndbold. 

Vi kender aftenens modstander særdeles godt, og der er ingen tvivl om at de samme gør sig gældende omvendt. Vi har mødt dem tre gange i denne sæson, og hvad end det har været i kvindeligaen eller Santander Cup, så er vi løbet afsted med sejren. Netop “løbet” har været en af nøglerne til sejr, hvor vi i mange af kampene har løbet København over ende, med en stærk kontrafase og nogle gode keeperpræstationer. For København Håndbold har formkurven været opadgående siden Bo Spellerberg overtog trænersædet. Det er en København-hold, som fremstår med langt mere selvtillid og en god plan for, hvordan de skal spille deres modstandere. Én specifik ting har dog voldt Københavnerne store problemer i denne sæson, og det er mødet med de andre top-8 hold. Af 28 mulige point har de kun hentet 6 point med de andre top-8 hold, hvoraf de ikke har slået: Esbjerg, Odense og Nykøbing/Falster Håndbold. Hvis de skal ændre på den statistik, så skal deres store omdrejningspunkt: Stine Jørgensen være på toppen. Hendes tal taler for sig selv (144 mål og 91 assist), og hun bliver unægtelig et fokuspunkt i aftenens opgør.

Skærp blikket på: Andrea Aagot Hansen vs. Freja Cohrt… de to fløjduellanter spiller ganske vidst ikke sammen fløj, men de har én ting tilfælles foruden ovenstående. De har begge spillet i den rivaliserende klub. De har begge scoret 76 mål, hvoraf Andrea Aagot har gjort det i 24 kampe, og Freja Cohrt i 26 kampe, hvoraf de 29 er komme på straffekast for førstnævnte. Det er vores nr. 34 der har overhånden på scoringsprocenten, men sidst Freja Cohrt gæstede Sydbank Arena, så spillede hun godt, og derfor er fløjduellen vores bud på en nøgleduel.

For Andrea Aagot Hansen, er det altid specielt at møde København Håndbold, særligt i Frederiksberghallen.

“Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg syntes de har en fed hjemmebane, og jeg føler mig ret hjemme der. Men jeg er også spændt. Det er altid specielt hver gang jeg møder dem, da jeg har været der i så mange år. Jeg tror det er et hold, som har mere tro på tingene, med nogle nye spilkoncepter, som vi helt sikkert skal have kigget på og ført ud på træningsbanen. 

Uanset hvad, så er alle point vigtige, så jeg tror ikke denne kamp er vigtigere end de andre. Men det er helt sikkert vigtigt at komme godt fra start, og Ikast er startet med 2 point, så udover at tage point fra dem, så skal vi også kunne tage point fra de andre hold.” 

Vi glæder os til at skyde slutspillet i gang, og forventer op mod 60 orange-fans i København, hvilket vi endnu engang, er dybt imponeret over. Husk! kampen kan ses live på TV2-Play.

//Odense Håndbold

Del: