04. oktober 2023

Optakt: Odense Håndbold vs. Ikast Håndbold…

Kvindeligaen er fyldt med spændende opgør, men i morgen er noget helt særligt, når Ikast Håndbold gæster Sydbank Arena i hvad der kan vise sig at blive en definerende kamp for udfaldet af grundspillet. 

Det pudsige ved kampene mod Ikast Håndbold, er at det statistisk ikke er en fordel at være på hjemmebane. I den seneste ti opgør har vi vundet fem og Ikast har vundet fem. Hvis vi til gengæld kigger den anden vej rundt, og tager alle opgør med, så er udfaldet 7-5 i vores favør. Så selvom om Sydbank Arena er vores fort, så skal man ikke tage noget for givet, når Ikast kommer på besøg.

Det er utvivlsomt et godt hold vi møder. Det viste Ikast i sidste sæson, og i denne sæson er de startet helt formidabelt i EHF Champions League, hvor de har slået store hold som; Krim, Vipers og Metz. I kvindeligaen har de også været stærke, med undtagelse af en enkel svipser mod København Håndbold. Det skyldes især den bredde som Ikast har fået på bagpositionerne, hvor der stort set er to til hver plads. Derudover har de fået tilført den tjekkiske back/playmaker Marketa Jerabkova, som indtil videre har været en gevinst for det midtjyske mandskab. Med 24 mål og 13 assist i fire kampe har hun været drivkraften på et Ikast-hold, hvor den norske storskytte Ingvild Bakkerud også er kommet godt i gang med 20 mål og 15 assist dvs. at en af dem er indirekte eller direkte involveret i hvert andet mål som Ikast scorer, og derfor må man formode at de skal stoppes, hvis vi skal have to point med hjem. Skulle vi få fat i begge spillere, så er bredden afgørende, hvor man bestemt heller ikke skal undervurdere den unge Julie Scaglione, som også har sine spidskompetencer. Alt i alt venter der et fantastisk opgør i Sydbank Arena, hvor der bliver spænding til det sidste.

Dione ser altid frem til opgørene mod Ikast Håndbold, og er sikker på at de vil være 110% klar.

“Jeg er sikker på det bliver en svær kamp mod et hold, som har vist flot form på det sidste. Vi skal være fokuseret og skarpe fra start, hvis vi skal vinde. Vi ved de har god individuel kvalitet, som vi skal være klar på. Men hvis vi kan holde niveau over 60 minutter, så føler jeg mig sikker på vi kan vinde. 

På det seneste har defensiven haft nogle sprækker. Det er ikke noget Dione ser som en svaghed, snarere tværtimod.

“Jeg er ikke så nervøs, fordi vi har haft nogle tætte kampe på det sidste. Faktisk ser jeg dem, som et tegn på vores styrke. De tætte kampe viser at vi ikke bliver stresset under pres, og at vi er i stand til at bevare troen kampen igennem, og så kan vi vinde alle kampe. Vi skal stadig blive bedre, og jeg håber vi kan blive bedre til at lukke kampene noget før.” 

Dione Housheer har i et par sæsoner været vores topscorer. En titel Maren Aardahl byder til trods, hvilket Dione svarede sådan her på.

“Faktisk er jeg ikke så fokuseret på den titel. Selvfølgelig kan jeg lide at lave mange mål, men jeg elsker også at lave mange assist. Maren er i et godt flow, så jeg tror helt sikkert hun bliver en stor kandidat til titlen i år. Eller vent… jeg vil faktisk helst bare være nummer ét, for at være ærlig hahaha…” 

Vi glæder os til endnu en stor aften i Sydbank Arena, hvor vi forhåbentligt kan skabe det orange-inferno, der gør at vi kan tage vigtige to pint med os videre i grundspillet. Du kan finde din plads til opgøret, her: Billetter, sæsonkort & abonnement

//Odense Håndbold

Del: