24. maj 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. Ikast Håndbold…

Vi har givet os selv et godt udgangspunkt, og nu skal vi gøre arbejdet færdigt, i sæsonens sidste hjemmekamp, som potentielt kan ende med bronzemedaljer.

Modstanderen bliver nøjagtigt den sammen, som for fire dage siden, Ikast Håndbold, og det kunne meget vel blive samme kampforløb. For kampen i Ikast var en tæt kamp, hvor der var mange fejl, og en masse nervøsitet til stede, hvorved kampen blev urytmisk, med skiftende momentum blandt de to hold. Ulig de andre kampe vi har spillet mod Ikast denne sæson, så kom vi ikke skidt fra start, og det var en tydelig fordel, da vi havde større muligheder for at finde roen i spillet, når vi ikke skulle jagte. Men, vi har set det mange gange før i denne sæson, at det er et Ikast-hold som på deres bedste dage kan spille en rigtig stærk omgang håndbold, hvor de har mange facetter i deres spil. Hovedsageligt, så er fysikken deres varemærke, og den power de kommer med både offensivt og defensivt, er tit kendetegnende for deres præstationer. Det var en fysisk, som vi matchede i tirsdags, og da de ikke fik kombinationsspillet mellem Jerabkova, Skogrand og Lindquist til at køre, så havde de svært ved at finde rytmen i kampen. Bemærkelsesværdigt var det, at vi havde uhyre svært ved at løse 7 mod 6 mod Nykøbing/Falster Håndbold, hvilket Ikast naturligvis havde kigget på, men lige netop her, havde vi ikke samme problemer. Faktisk endte vi ved med at score en del “nemme” mål i denne fase. Men vi ved hvad Ikast kan, og der er ingen tvivl om, at der igen i dag venter 60 interessante minutter.

Skærp blikket mod: Althea Reinhardt vs. Filippa Idehn… som begge to stod en god kamp i tirsdags, og hvor Althea startede rigtig godt, da sluttede Filippa Idehn godt. Begge keepere har en god højde og fylder godt i målet, hvilket helt tydeligt indgyder noget respekt hos modstanderen. Vi havde svært ved at passere Filippa Idehn efter pausen, og det er helt sikkert en ting vi skal have løst, såfremt hun kommer til at spille en rolle i eftermiddagens kamp. Omvendt, så har Ikast haft det svært mod Althea de sidste par kampe, så der er lagt op til en meget interessant keeperduel.

Kompaktheden- og højden i forsvaret var nøglen i tirsdags, og Maren Aardahl har i sinde at gentage samme formel.

“Vi skal gøre meget af det samme. Vi skal stå meget kompakt, og passe på med ikke at stå for individuelt. Det giver os en ro og tryghed, at vi er flere der kan bidrage i forsvaret, så uanset hvem der står i midten, så kommer alle og bakker op hele vejen rundt, og det syntes jeg lykkedes mod Ikast. Det er sindssygt vigtigt at vi tager den rigtige højde, men i modsætning til kampene mod Nykøbing, så er det vigtigt at vi ikke bliver for passive, og for taklet igennem, så vi ikke ender med at de bare kan løbe bag om os. 

I forhold til angrebsspillet, så har vi skudtræning hver træning, hvor det både er kollektivt og individuelt. Jeg tror på at det er vigtigt, at man bliver ved med at fokusere også når man skyder individuelt, så man forbedre sig. Men vi skal huske det vigtige aspekt i, at det er noget helt andet at skyde i kampene og en helt anden stress, så selvom vi gerne vil score på alle vores chancer, så kommer man i sværere positioner, men det skal vi selvfølgelig forsøge at løse og det træner vi på hver dag.” 

Det er den sidste hjemmekamp, og samtidigt kampen hvor vi siger “farvel” til hele 7 spillere. Du kan stadig være en del af festen. Det eneste du skal gøre, er at finde dine billetter her! 

//Odense Håndbold

Del: