03. september 2024

Optakt: Odense Håndbold vs. EH Aalborg…

Endelig skal vi til det. Det er blevet tid til sæsonpremieren præcis 102 dage efter vores seneste kamp i kvindeligaen, hvor vi sikrede os bronzemedaljerne mod Ikast Håndbold. 

Siden da, er der løbet meget vand i åen, og flere af vores spillere er komme hjem som OL-medaljevindere. Men nok om det. For i aften møder vi oprykkerne fra EH Aalborg, der senest var i ligaen i 2019/2020-sæsonen, hvor de skrivebordet blev beordret en tur i 1.division, som følge af coronapandemien indvirkning på håndboldligaerne. Her fem år efter, er holdet fra Danmarks fjerde største by tilbage i landets bedste række, og her har de tænkt sig at blive. EH Aalborg kommer i kvindeligaen med en ung trup. Det mest bemærkelsesværdige der er sket af til- og afgange, er på keeperpositionen, hvor Elín Þorsteinsdóttir, der havde en stor aktie i oprykningen, er søgt videre i karrieren til Aarhus Håndbold. Ind er kommet, Annika Fríðheim Petersen, der har erfaring fra Nykøbing/Falster Håndbold og senest Follo HK. Hun skal dække et stor hul efter Elin, og det skal blive spændende at se om hun, og nyerhvervelserne i forsvaret, Camilla Thorhauge og Mirja Lyngsø Jensen, er nok til at skabe en solid defensiv i kvindeligaen. Offensivt, er Anna Bang fra GOG Håndbold kommet til på højre back, og sammen med sidste sæsons opblomstring, Tine Geertsen skal de i høj grad sørge for målene. EH Aalborg har ikke verdens bredeste trup, og Peter Jagd & Co. skal i høj grad forsøge vinde de “rigtige” kampe.

Facts om EH Aalborg: 

Navn: EH Aalborg 

Hjemmebane: Nørresundby Idrætscenter 

Cheftræner: Peter Jagd 

Sidste sæsons placering: nr.1 i 1.division 

Tilgange: Camilla Thorhauge, Annika Fríðheim Petersen, Mirja Lyngsøe Jensen, Silje Brøns og Anna Bang. 

Andrea Aagot Hansen ser frem til den længe ventede sæsonstart, og har stort fokus på, at det ikke skal blive en sovepude, at vi møder en oprykker.

“Første kamp er en alle ser meget frem til, specielt på hjemmebane hvor vi ved vi altid har den bedste opbakning. Det er vigtigt for os at det er en gældende kamp som alle andre, og at man skal have respekt for alle modstandere, da de er dygtige. Men at vi vil også gerne vise at de er rykket op i ligaen hvor der er meget fysik, så det håber jeg også man vil kunne se i dagens kamp.

Vi har haft nogle forskellige fokus punkter her i starten. Vi har både skulle få de nye til at passe ind i vores spil, og fået gjort dem til en del af det hele. Derudover er der blevet brugt tid på spil systemer, så alle kender alle tegn og navne på de forskellige angrebs åbninger som vi har, både nye og gamle systemer.”

Andrea Aagot Hansen har døjet med småskavanker i opstarten. Noget hun glæder sig til at være ovre.

“Jeg kan ikke vente til at jeg må spille håndbold igen, og dermed også kamp!!! Jeg er i et rigtig godt genoptrænings forløb med fysserne lige nu, og vi er begyndt at lægge mere og mere fysisk på. Så længe min ryg reagerer godt på det, så er jeg et skridt tættere på håndboldbanen igen. Men hvor længe der går ved jeg ikke præcist endnu.”

Vi glæder os til at se jer alle i aften, og sammen med Andrea Aagot Hansen skal vi give spillerne på banen den bedste opbakning, og har du ikke allerde sikre dig billet, så gør det ved at klikke her!

//Odense Håndbold

Del: