17. oktober 2023

Optakt: Odense Håndbold vs. Bjerringbro FH…

Efter en “lang” landsholdsuge er vi atter tilbage i kvindeligaen, hvor vi tager imod oprykkerne fra Bjerringbro FH. Det bliver første gang, at vi støder sammen med Bjerringbro FH, når de gæster Sydbank Arena. 

Det er ikke mange chancer Bjerringbro FH er blevet spået af diverse bookmakere, når snakken er faldt på hvorvidt de ville undgå nedrykning. Det kommer på baggrund af, at de var sidste sæsons store overraskelse, da de snød favoritterne for den direkte oprykningsplads, hvor især hjemmebanen var et fort, med en statistik på 11-0. De startede sæsonen med et par vigtige kampe mod de andre formodede bundhold, og her overraskede de med to sejre i to kampe, samt en enkelt uafgjort mod SønderjyskE Håndbold. Siden da er det ikke blevet til point, men man skal ikke underkende værdien af en flot sæsonstart, som på sigt kan komme til at betyde meget for Bjerringbro FH’s overlevelsesmuligheder. Kigger man på det spillemæssige, så har de scoret pænt med mål, hvor de ligger omkring de 27 scoringer i gennemsnit pr. kamp. Til gengæld lukker de lidt for mange ind, hvor de ligger i den høje ende med 31 scoringer i gennemsnit pr. kamp. Det skyldes blandt andet for mange tekniske fejl, og det er måske her, at man skal se forskellen fra 1.division til liga, hvor spillet alt andet lige er hurtigere og mere fysisk. 14 tekniske fejl i gennemsnit pr. kamp, og det er selvsagt for højt, hvis man ønsker at få flere point i ligaen.

Den store profil har været 36-årige Line Gyldenløve, som har overrasket alt og alle på venstre back, med et hav af mål (59) og en øjeblikkelig plads øverst på topscorerlisten. Derudover har hun bidraget med 28 assist, og det betyder at Line har sidste eller næstsidste hånd på hver tredje Bjerringbro FH-scoring. En fuldkommen imponerende statistik.

Efter en succesfuld uge med landsholdet er Thale Rushfeldt Deila klar til at trække i den orange trøje igen, og selvom det ikke blev til meget pause, så føler Thale sig 100% klar.

“Det går rigtigt fint med både kroppen og hovedet. Jeg synes landsholdet er gode til at mærke efter, hvem som er friske og hvem der måske trænger til en pause. Så fik jeg en dag hjemme i går (mandag), så er jeg helt klar til kamp mod Bjerringbro FH.” 

For Thale er det alfa og omega, ikke at undervurdere modstanderen uanset.

“Først og fremmest så skal vi aldrig undervurdere nogen, og vi skal være klar til kamp. Vi skal fokusere på os selv, og gøre de ting vi er gode til, så længe vi spiller godt, og holder vores aftaler, så er jeg sikker på det nok skal gå bra. Vi har brugt træningen i dag (tirsdag) på at finde tilbage til basis efter alle har været væk, så skal vi have fokus på at løbe meget, som vi altid gør, men vi skal også forsvare ordentligt og være grundige i angrebsspillet.” 

Det er efterårsferie, og temperaturen siger håndboldvejr. Grib fat i din makker, kæreste/kone eller hele din familie og oplev håndbold i verdensklasse i Sydbank Arena. Du kan købe din billetter her: Billetter, sæsonkort & abonnement. 

//Odense Håndbold

Del: