04. november 2023

Optakt: Odense Håndbold vs. Ajax København…

Søndag eftermiddag er det top mod bund, når Ajax København kommer forbi. Københavnerne skal forsøge at få deres første point samtidigt med vi står overfor tredje kamp på syv dage. 

Det bliver det mest scorende hold mod det mindste scorende hold. Hele 12 mål pr. kamp skiller os ad, og hvor vi har scoret 35 mål pr. kamp har Ajax København kun scoret 23 mål pr. kamp. Med 23 mål scoret pr. kamp, så er det svært at skrabe point sammen i kvindeligaen, og det er præcist hvad Ajax har haft svært ved. Ni kampe ni nederlag er de barske realiteter som Ajax København kan se, når de kigger på tabellen. En af årsagerne kan findes, når man kigger antal af tekniske fejl. Ajax København er suverænt det hold som har lavet flest tekniske fejl i kvindeligaen med 15 tekniske fejl pr. kamp og det har givet dem store problemer i kampene, hvor de i mange perioder har været godt med, men smider det med for mange fejl. I den anden ende af banen har de også haft det svært, hvor de har en ligaens svageste defensiver. De har i gennemsnit pr. kamp lukket 32 mål ind, og med kun 23 scoret, så skal man ikke være matematiker for at se en ubalance. Vi skal dog ikke forfærdeligt mange år tilbage for at finde det seneste nederlag til Ajax København. Tilbage i 2020, da Coronaen hærgede Danmark slog Københavnerne os i Sydbank Arena med 27-28 og det vidner om at man aldrig skal tage let på en opgave i kvindeligaen. En af profilerne for Ajax København har i denne sæson været venstre fløj Anna Grundtvig. Hun har med sin fart og træksikkerhed bidraget til nogle af de mål Ajax København har sat ind og været en af de mest formstærke spillere.

Nikita van der Vliet er kommet godt ind på holdet og nyder de mange kampe, som hun mener holdet skal være rustet til.

“Det er altid hårdt at spille så mange kampe på en uge, men det er også den sjove del. Vi spiller med om alle trofæer og det betyder at vi spiller mange kampe, men det er jo det vi spiller for. Vi har mange spillere, så vi kan skifte meget i løbet af kampene, og det hjælper lidt. De sidste to kampe gav os virkeligt meget. Vi havde nogle store opgør, hvor vi ikke vandt dem alle, så sejren over Bietigheim og det, at vi kan tage til Final 4. i december gav os en masse selvtillid. Nu skal vi bare fortsætte og arbejde hårdt, så vi kan vinde alle de vigtige kampe i fremtiden.”

Den agressive spillestil er noget som passer Nikita særdeles godt.

“Vi vil gerne være agressive i defensiven og tage god højde, hvilket passer mig rigtig godt. Det er ikke altid det virker til perfektion, men vi træner hårdt på det og jeg syntes man har kunnet se fremgang de sidste par kampe. Udover det, så får jeg en masse selvtillid fra holdet, samt dem som spiller ved siden af mig, og det hjælper mig meget på banen.”

Vi glæder os til at se jer alle sammen til en lækker eftermiddagskamp, hvor vi gerne skal have samlet alle i Sydbank Arena, så vi fortsat kan bakke vores piger op frem mod sejr.

//Odense Håndbold

Del: