10. september 2024

Optakt: Nykøbing/Falster Håndbold vs. Odense Håndbold…

Det er vores første udekamp i denne sæson og skal vi en tur over broen, hvor der venter en hård opgave på Falster, med en revanche til gode efter sidste sæsons kvartfinale. 

Nykøbing/Falster Håndbold, er på mange måder sidste sæsons solstrålehistorie. Før sæsonen var der ikke mange der var i tvivl om at de kunne spille med. Men at det rakte til en sølvmedalje og dermed deltagelse i dette års EHF Champions League, er intet mindre end imponerende af Jakob Larsens tropper. Ikke siden sæsonen 2017/2018 har NFH deltaget i EHF Champions League, og især det øgede kampprogram bliver spændende at se, hvordan de håndtere. NFH kom planmæssigt fra start i kvindeligaen, da de tog til Ringkøbing og pligtsejrede. Det var dog ikke uden problemer, og længe lignede det at Ringkøbing skulle have point. Men NFH klarede skærene og især deres norske playmaker, Mona Obaidli viste sig stærk, da det hele skulle afgøres. Til gengæld fik NFH ørerne i maskinen, da de indtog EHF Champions League-gulvet lørdag eftermiddag, hvor de efter en flot 1.halvleg blev sat til vægs af ungarske FTC Rail-Cargo Hungaria. Det var ikke en kamp man på forhånd havde forventet point i, og Nykøbing/Falster Håndbold kan tage en flot 1.halvleg med sig hjem. På spillersiden, er det mest bemærkelsesværdige, at keeper, Cecilie Greve er på barsel, og er blevet erstattet af den svenske landsholdskeeper, Sofie Börjesson.

Facts om Nykøbing/Falster Håndbold: 

Navn: Nykøbing/Falster Håndbold 

Hjemmebane: Spar Nord Boxen 

Cheftræner: Jakob Larsen 

Sidste sæsons placering: nr.2 i kvindeligaen (sølvmedalje) 

Tilgange: Zoë Sprengers, Kalidiatou Niakaté og Sofie Börjesson. 

Revanchelysten hos truppen er stor, men Malin Aune mener, at motivationen skal være stor uanset.

“Motivationen er stor. Vi er kommet ind til en ny sæson og alt kan ske, men vi er selvfølgelig meget opsat på at vinde kampen. Det er en ny sæson, så vi skal videre fra kampen i sidste sæson, og skal vi selvfølgelig lære af kampen sidste sæson. Jeg tror ikke det kommer til at betyde så meget, at NFH har spillet kamp i weekenden. Det er stadig tidligt på sæsonen, så vi får se. Men vi ved i hvertfald, at vi kan klare det.” 

Forsvarsdelen har været god i sæsonstarten, og det niveau skal fortsætte ifølge, Malin Aune.

“NFH har mange dygtige spillere, og derfor skal vi være stærke i forsvaret. Vi har været stærke i forsvaret i sæsonstarten, så det niveau skal vi ramme, og så handler det altid om fokus. Vi skal holde fokus og lære af de fejl vi laver fra kamp til kamp. Vi ser en del video, men det vigtigste er, at vi holder os til den plan der er lagt. 

Vi er utroligt glade for- og stolte af den opbakning der kommer i Nykøbing. Det er fantastisk at se et orange hjørne en sen onsdag aften. Så det sætter vi kæmpe stor pris på!” 

Kampen kan ses live på TV2 Sport fra kl. 20:00.

//Odense Håndbold

Del: