06. februar 2024

Optakt: Ikast Håndbold vs. Odense Håndbold…

Der venter et vaskeægte topbrag i Ikast, når vi onsdag aften drager til IBF Arena, med en sult efter revanche på en bane, hvor vi har det særdeles godt. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft et godt tag på Ikast, når vi har mødt dem i det midtjyske. Vi har vundet de sidste fire ud af fem opgør, hvor vi seneste reducerede til 1-1 i semifinalen. Nu har vi ramt en ny sæson, og det er stadig to tophold der møder hinanden. Det er nummer 2 mod nummer 3, hvor begge hold har tabt to kampe. Vi har tabt til Ikast og Esbjerg, og Ikast har tabt til Esbjerg og København. Foruden to tophold, så skal vi være vidne til to af de mest scorende hold i denne sæson, med et gennemsnit på 34 scoringer pr. kamp. Det er profiler som; Dione Housheer, Maren Aardahl, Marketa Jerábková, Ingvild Bakkerud og Mie Højlund som står for målene, og selvom begge hold forsvare sig godt, så er det ikke usandsynligt, at ovennævnte kommer til at sørge for den del mål. Men, hvis vi vender blikket til den anden ende af banen, så er det her det afgørende slag skal slås. Begge hold lukker få mål ind, 25 i snit pr. kamp, og har nogle af de bedste keeperpar i ligaen. Yara ten Holte & Althea Reinhardt står med en redningsprocent på 34% og det samme gør Andrea Austmo & Irma Schjøtt i den anden ende. Det bliver med garanti en nøgleduel, hvem af de to keeperpar der rammer dagen og dermed kan stoppe modstandernes frygtindgydende offensiv.

Seneste opgør 03-10-2023: Odense Håndbold vs. Ikast Håndbold 30-34… var kampen som stadig nager en smule. Det var en kamp, hvor man egentligt følte vi havde god kontrol, og var foran flere gange i kampen, men der blev aldrig lagt låg på. Kampen emmede at intensitet og spænding, hvor en masse fløjscoringer blev omdrejningspunktet for begge hold. Eksempelvis, så er vi foran indtil der mangler 10 minutter, og herefter taber vi den næste perioder og dermed kampen. Det er atypisk os, og heldigvis ikke noget vi ser hver kamp.

Som før nævnt bliver defensiven en vigtig faktor og her giver forsvarsgeneral, Maren Aardahl sit bud på, hvordan man lukker ned for Ikast.

“Skal vi slå Ikast er vi nødt til at have en god start i begge ender. Vi skal spille disciplineret angrebsspil, løbe godt hjem og stå tæt i defensiven. Det bliver vigtig at være koncentreret men vi skal også nyde kampen og slippe os løs. Jeg tror begge hold er godt er klar over kampens værdi, men jeg tror det er vigtigt at behandle kampen som alle andre kampe, og ikke gå på banen med høje skuldre. Vi skal stå tæt og kompakt i forsvaret. Gå i duellerne og hjælpe hinanden når det trænger. Jeg tror også at det bliver en nøgle for os at stoppe deres første/anden-fase.”

Hvis du ikke er en af +85 fans som tager turen til Ikast, så kan du se kampen live fra kl.20.00 på TV2 Sport.

//Odense Håndbold

Del: