02. januar 2024

Optakt: HH Elite vs. Odense Håndbold…

Vi runder første halvdel af grundspillet af- og starter 2024 mod HH Elite, som er den eneste klub vi ikke har braget sammen med endnu. Det gør vi i aften, når de byder velkommen i Forum Horsens. 

For Horsens Håndbold Elite har efterårssæsonen ikke været en dans på roser. De ligger på en skuffende 12-plads, med 5 point efter 12 kampe. Det er naturligvis ikke hverdagskost for den østjyske håndboldklub, som gerne ser sig selv være en del af top-8, når grundspillet sluttes af. HH Elite har ikke bøvlet med at score mål, hvor de ligger kontinuerligt på 28 mål gennemsnitligt pr. kamp, og med profiler som; Mai Kragballe og Kirstin Thorleifsdóttir, så er det sjældent i den ende af banen de har problemer. Især Mai Krgaballe har imponeret med 46 mål og 69 assist. Det store problem, igennem hele efterårssæsonen har været de tekniske fejl. Her ligger HH Elite højt, med 13 tekniske fejl pr. kamp, og det er selvsagt for mange, når man gerne vil være i top-8. Det har givet modstanderne for mange “nemme” mål, for selvom Emily Sando har stået på 29%, og tilmed er den keeper med klart flest afslutninger imod sig (307), så lukker HH Elite alligevel for mange på ind, med 32 gennemsnitligt pr. kamp.

Vi startede forårssæsonen tidligt, da vi mellem jul og nytår var til Santander final 4. Her blev det til en bronzemedalje, og vi skal forsøge at følge op, når vi gæster Horsens, et sted vi aldrig før har tabt. Vi møder et revanchelystent Horsens-hold, som helt sikkert kommer med en masser energi og gejst for at få kickstartet deres sæson. Vi skal være bedre defensivt end i weekenden, og så skal vi forsøge at lukrere på deres tekniske fejl, med vores kontraspil. Det kunne sagtens blive en målrig affære, så der er al mulig grund til at tage til Horsens i aften.

Nina Dano vender tilbage for at møde hendes gamle holdkammerater, og det er en duel hun ser meget frem til.

“Vi har især haft fokus på vores forsvarsspil efter final 4, da det er et punkt, hvor vi kan løfte os flere niveauer. Horsens har også nogle dygtige individuelister, så vi skal steppe op og stoppe dem, hvis vi skal have 2 point med hjem til Odense.” 

For Nina Dano har december stået på VM, med det svenske landshold, og det betyder utroligt meget Nina.

“Det betyder utroligt meget for mig, at repræsentere Sverige og det er altid noget som jeg er stolt af. Især til et VM, hvor jeg får lov at spille både med- og mod de bedste håndboldspillere i verden.”

Vi glæder os til at se jer alle sammen i Horsens. Vi bliver som sædvanligt mange, og hvis du ikke har gjort det, så kan du allerede nu sikre dig billetter til resten af grundspillet og EHF Champions League her! 

//Odense Håndbold

Del: