28. december 2023

Optakt final 4: Team Esbjerg vs. Odense Håndbold…

Julen er ovre, landsholdsdragten er pakket væk for nu og vi trækker atter den orange trøje over hovedet, når vi brager sammen med Team Esbjerg i semifinalen til Santander final 4. 

Kampens betydning ikke til at tage fejl af. Det er Santander final 4, hvor Danmarks to bedste hold møder hinanden. Det er en gentagelse af sidste års finale, hvor Team Esbjerg løb med titlen. Begge hold kender hinanden særdeles godt både fra klub- og landshold, hvor de to hold tilsammen havde 21 spillere med til VM-slutrunden. Det blev til sølv- og bronzemedaljer for de danske og norske spillere, hvilket vidner om to hold sprængfyldt med kvalitet på alle positioner. Vender vi blikket mod kvindeligaen, så er det ligaens to bedste offensiver der møder hinanden. Vi er har scoret 421 mål i 12 kampe, hvor Esbjerg har fået nettet til at blafre 403 gange i 12 kampe. Det er dog ikke ensbetydende med en målrig kamp i eftermiddag, da begge hold råder over særdeles dygtige keepere. Kigger vi på vores egne, så har vi fået Althea Reinhardt og Yara ten Holte tilbage i topform efter rigtig gode slutrundepræstationer, hvor begge sluttede på over 35% i redningsprocent. Selvom Esbjergs ditto; Anna Kristensen ikke fik mange minutter under slutrunden, så har hun stået en blændende sæson og der er ingen tvivl om at keeperkampen bliver afgørende i eftermiddagens semifinale.

Vores vej til final 4… startede med en sejr over upåagtede KSI Håndbold, som vi mødte tilbage i marts og vandt 18-53 i en kamp, hvor Freja Cohrt gjorde sig på højre back. I august tørnede vi sammen med SønderjyskE i Aabenraa, hvor Mark Strandgaard havde fornøjelsen som cheftræner, og han tog sikkert sin første- og eneste sejr som cheftræner, da vi vandt 19-29, hvor en blændende Althea Reinhardt hjalp ham godt på vej. I kvartfinale mødte vi Købehavn Håndbold i Sydbank Arena. En kamp, hvor spillet aldrig blev rigtig kønt, men hvor fight og effektivitet sørgede for at vi står i vores sjette final 4 i streg.

Kampen bliver spillet kl. 16.00 i Blue Water Dokken, og er du ikke en af de +200 odenseanere som har taget turen til Esbjerg, så kan du følge med direkte på TV2 eller TV2 Play.

//Odense Håndbold

Del: