14. september 2024

Optakt EHF Champions League: Team Esbjerg vs. Odense Håndbold…

For første gang brager vi sammen med Team Esbjerg i europæisk sammenhæng, i hvad man kalde en “fire-points-kamp”, med en historisk hård pulje in mente. 

Nok har vi aldrig mødt Team Esbjerg i europæisk sammenhæng, men til gengæld har vi stødt sammen med dem 45 gange siden 2009, og det er ingen hemmelighed, at vi i de seneste sæsoner har haft det svært mod vestjyderne. For siden vores finalesejr i 2022 har vi kun slået Esbjergenserne én gang, og det var i sidste sæsons Super Cup. I sidste sæsons ligakampe var vi tæt på, og kigger man kampene efter i statistikbøgerne, så havde ét point eller to måske heller ikke være uretfærdigt. Nok om det, nu er det en ny sæson og denne gang møder vi Team Esbjerg i EHF Champions League. Det er en turnering, som er et erklæret mål for begge klubber at vinde, og her har eftermiddagens modstander været tættest på. I hele tre sæsoner i streg har de kvalificeret sig til EHF Champions League-final 4, og selvom de ikke har løftet trofæet, så er det en imponerende bedrift. To gange har de tabt til dette års vindere fra, Györ, og en enkelt gang til FTC Rail Cargo-Hungaria. I denne sæson indledte de Champions League-gruppespillet på udebane mod Györ, og her blev det til et smalt nederlag på: 28-26, og det til trods for 15 mål af den norske stjerne, Henny Reistad. Vi åbnede som bekendt med sejr, og derfor er eftermiddagens kamp af stor betydning.

Facts om Team Esbjerg: 

By: Esbjerg  

Hjemmebane: Blue Water Dokken 

Cheftræner: Tomas Axner 

Topscorer: Henny Reistad – 15 mål

Sidste sæsons placering: nr.3 til EHF Champions League-final 4

Tilgange: Line Haugsted & Elin Hansson. 

Maren Aardahl ser altid kampene mod Esbjerg som noget specielt og hun ved at to point kan være vigtigt selvom det er tidligt.

“Jeg tror at det altid vil være specielt for os at møde Esbjerg, uafhængigt af hvilken turnering der er tale om. Vi vil gerne vise at vi kan matche dem, og udfordre dem i enda større grad end det vi gjorde i sidste sæson. Det ville betyde meget at få to point. Der er højt niveau i vores pulje, og desto vigtigere er det at tage så mange point som muligt, da jeg tror det vil blive spillet mange jævne kampe i puljen og pointene kan blive spredt ud på mange hold.

Jeg tror på at vi kan slå dem fordi vi har vist en stærk defensiv og solide målvogterpræstationer allerede tidligt i denne sæson. Defensiven er nøglen til sejr mod Esbjerg – for vi er også afhængigt af at kunne løbe med dem og score nogle enkle mål i 1. og 2. fase.”

Vi glæder os til at se mange af jer i Esbjerg. Husk at vi spiller to hjemmekampe i næste uge, og at du kan se begge for kun 100 kr. Det finder dine billetter her! 

//Odense Håndbold

Del: