06. januar 2024

Optakt EHF Champions League: SG BBM Bietigheim vs. Odense Håndbold…

Vi drager mod det sydtyske i den første EHF Champions League-kamp, i 2024. Her møder vi nr. 3, i gruppe a: SG BBM Bietigheim, som ligesom os, jagter vigtige point. 

Det er kun 2 point, der adskiller os og Bietigheim i gruppe a. En gruppe som er meget tæt, og hvor hvert point kan være med til at definere sæsonen. Hvis vi gentager sidste sæsons succesoplevelse i MHP Arena kan vi tage et vigtigt skridt mod mål et om top-2. Vi er allerede placeret som nr. 2 med 12 point, men med en sejr i eftermiddag kan vi distancere Bietigheim yderligere, så de har 4 point op til os. Eftermiddagens duellanter har for vane, at scorer mange mål, med henholdsvis 29 (Bietigheim) og 34 (Odense) mål i snit pr. kamp. Det var også tilfældet i det seneste opgør, hvor der blev scoret hele 71 mål. Til forskel fra seneste opgør, så har Bietigheim deres stærke keeper, Gabriella Moreschi tilbage på holdkortet og det kan vise sig at blive en afgørende faktor. Moreschi har stået en flot sæson i Bietigheim, og står i denne sæson med 33% efter 7 kampe.

Seneste opgør 29-10-23: Odense Håndbold vs. SG BBM Bietigheim 42-29… var en af vores bedste præstationer i denne sæson, hvor vi fra start til slut spillede med stor koncentration og effektivitet. Kontraspillet var i særklasse, og defensiven lukkede fornuftigt af, og så havde Maren Aardahl på stregen, en pragtkamp, med 8 mål. I kampen havde vi godt styr på deres to profiler: Karolina Gloc og Xenia Smits, som har haft sidste- eller næstsidste hånd på 58% af Bietigheims mål. Vi holdt dem nede på 4 mål i Sydbank Arena, og den formel skal vi gentage, hvis vi skal have succes i eftermiddag. Derudover skal vi have vores keepere op på samme niveau, så vi kan få kontraspillet til at køre igen. Begge faktorer kunne sagtens blive afgørende for, hvem der stikker med de to point.

Yara ten Holte føler sig overbevist om at der venter en svær opgave, hvor tempoet bliver afgørende.

“Endelig er Champions League tilbage, og jeg ser virkeligt frem til kampen, selvom det bliver et anderledes opgør end sidst. Vi var virkeligt stærke her i Odense, og de vil nok gøre alt for at tage revanche. Det er vores mål at ende i toppen af gruppen, hvilket er et step tættere på kvartfinalen, og final 4, som alle drømmer om.” 

Vi skal virkeligt kigge på vores defensiv. De vil gerne spille hurtigt og vi skal derfor minimere de tekniske fejl, så de ikke kan løbe deres kontra. Det som fungerede perfekt i Odense var, at vi fik dem til at spille meget 6 mod 6, hvor de kom til at lave fejlene og vi kunne løbe kontra. Vores defensiv var allerede bedre i Horsens, og det bliver helt sikkert en “løbe-kamp”, så vi skal virkeligt være klar på at matche deres tempo.” 

Kampen kan ses live på DR1 eller DR TV fra kl: 16.00. Husk! at vi åbner Champions League-sæsonen på hjemmebane d. 13. januar mod Györ og du kan købe din billet her! 

//Odense Håndbold

Del: