27. april 2024

Optakt EHF Champions League: SG BBM Bietigheim vs. Odense Håndbold…

Det er blevet kvartfinale tid i EHF Champions League og hvis du skulle være i tvivl, så møder vi tyske SG BBM Bietigheim i første af to step mod final 4, i Budapest. 

Det tyske storhold SG BBM Bietigheim har vundet det tyske mesterskab 4 ud af de seneste 7 sæsoner. De ligger lunt i svinget i denne sæson, hvor de har seks point ned til nr. 2, med seks runder igen. Det er et fysisk stærkt hold, med en slagkraftig defensiv, hvor Gassama og Kelly Dulfer uddeler “øretæver”. Foruden deres defensive struktur, så har Bietigheim også nogle stærke skytter, hvor den tyske landsholdsspiller: Xenia Smits fører an. I denne sæson har hun lavet 71 mål og med en assistspiller som Karoline Kudlacz-Gloc, så udgør de en farlig duo. Bietigheim slog højest overraskende Ikast Håndbold ud af 1/8-dels finalen, og derfor krydser vi klinger med dem endnu engang. Det blev til en samlet sejr over Ikast Håndbold på 60-58, hvilket vidner om to jævnbyrdige opgør, hvor Bietigheim trak det længste strå, blandt andet ovenpå en fornem præstation i 1.halvleg, i Ikast. Vi har mødt dem to gange i denne sæson, med samme resultat, nemlig en sejr til os begge gange. Vi spillede et tæt opgør mod Bietigheim i Tyskland, hvor vi blandt andet fik Dione Housheer og Elma Halilcevic udvist, men stadig kom derfra med en sejr på 25-28, efter en strålende præstation af Yara ten Holte. I Sydbank Arena var vi overlegen med en sejr på 42-29, hvor vi endte med at løbe Bietigheim i stykker. En formel der sagtens kunne blive afgørende i eftermiddag.

Skærp blikket mod: Althea Reinhardt/Yara ten Holte vs. Gabriela Moreschi… keeperduellen er ALTID vigtig i håndbold. De kan ændre kampe, og er altafgørende for, hvorvidt man får et resultat. Denne eftermiddag står vi med tre af verdens bedste keepere, og hvor Bietigheim SKAL bruge en stor præstation af Gabriela Moreschi, så har vi to vi kan læne os op ad. For nuværende, står Moreschi med en redningsprocent på 32%, med to kampe flere end Althea på samme procent og Yara på imponerende 37%. Det bliver spænende at se, hvem Ole Gjekstad peger på når vi indtager Bietigheim, men en ting er sikkert… uanset hvem, så skal de stå godt, da Gabriela Moreschi sandsynligvis har tænkt sig at gøre det samme.

Kampens betydning påvirker ikke Nikita van der Vliet mere end normalt. Men hun ved, at det er noget som holdet kan bære.

“Det som betyder noget søndag, er at vi tror på os selv. Vi er stærke både offensivt og defensivt, som individualister og hold, så det skal vi finde ro i. Vi skal fortsætte med at kommunikere meget i kampene, så vi kan gøre hinanden bedre og læne os op ad hinanden, og på den måde gøre det hele mere roligt. Det betyder selvfølgelig meget at have slået Bietigheim to gange i denne sæson. Men vi ved også at det er en kvartfinale mod en svær modstander, så her er alt nulstillet. Sidste gang vi var i Bietigheim var det en tæt kamp, og derfor skal vi komme med al den energi vi har, så vi tager et godt resultat med hjem til Odense. Vi skal få kampen over på vores præmisser, som sidste vi spillede mod dem og så skal vi bringe en masse fight!

Jeg tænker ikke så meget over at jeg skifter plads i forsvaret. Om jeg spiller til højre, venstre eller i midten, så forbereder jeg mig altid på samme måde, så jeg er klar på den opgave som kommer, uanset. Jeg vil altid fighte lige til det sidste uanset min position på banen.”  

Du kan følge kampen direkte på: DR 1 og/eller DRTV fra kl. 14.00. Der er returkamp i Sydbank Arena d. 5. maj kl. 14.00 og har du ikke allerede fundet din plads. Så kan du gøre det her: Billetter Odense Håndbold vs. SG BBM Bietigheim, men skynd dig, der er ikke mange billetter tilbage!

//Odense Håndbold

Del: