28. oktober 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold vs. SG BMM Bietigheim…

Betydningen af kampen står mejslet ind i granit, når vi åbner dørene for en, tidlige, men ikke desto mindre uhyre vigtig kamp om to point. Vi møder SG BMM Bietigheim, som er ubesejret indtil videre. 

Med en sejr er vi tilbage i varmen i forhold til de øverste placeringer i EHF Champions League. Skulle vi tabe, så ser den placering som 1 eller 2 meget svært ud, ikke umuligt, men svær. Derfor er kampen i eftermiddag uhyre vigtig, og vi møder et formstærke Bietigheim-hold, som vi sidste sæson havde et fint tag på. Vi spillede to kampe, og vandt begge opgør komfortabelt. Situationen sidste sæson og denne sæson er meget lig hinanden, så det er ikke nyt for os at spille afgørende kampe mod Bietigheim. Sidste sæson var Bietigheim ubesejret efter fem kampe, og det er de også i denne sæson. De har “pligtsejret” mod; Buducnost, Sävehof og Schäffler, men til gengæld overrasket ved at slå CSM Bucuresti, hvor de leverede en rigtig fornem præstation, samt slået Brest. De tyske mestre er et fysisk stærkt hold, med en stærk midterakse i form af Kelly Dulfer og Kaba Gassama, der begge med deres fysisk skaber en kompakthed, som giver gode arbejdsbetingelser for Gabriella Goncalves, som har stået en rigtig fin turnering med en redningsprocent på 36%. Bietigheim råder ligeså over dygtige bagspillere som Xenia Smits og Kelly Dulfer, der rager godt op i landsskabet der dermed gør det svært for modstanderne. I samarbejde med playmaker Karolina Kudlacz-Gloc, der har været den altoverskyggende profil med 37 mål og 20 assist, så har de en bagkæde med international topklasse. Hun er blevet 38 år, men det kan man bestemt ikke se på hendes præstationer. Faktisk er hun for nuværende topscorer i EHF Champions League.

Bo van Wetering har en skulder der driller, og den altid smilende venstre fløj har haft en lidt svær periode, men nu er der lys for enden af tunellen og hun glæder sig til kampen.

“Alle kampe er vigtige for os, og man kan ikke tale om vigtige og mindre vigtige kampe. Det klart kampen mod Bietigheim søndag er sindssygt vigtig, og efter de sidste to kampe vil vi virkeligt gerne tage de to point. Vi skal have gang i vores defensiv igen, hvor vi skal finde kompaktheden sammen, så vi kan hjælpe vores keepere bedre og løbe nogle flere kontra.” 

“Jeg har det godt med min skulder og jeg håber at være klar en af de kommende uger. Jeg har trænet fint med, og jeg glæder mig virkeligt til at komme tilbage og hjælpe holdet i kampene.” 

For første gang i denne sæson kan vi tænde de røde lamper, og vi er så tæt på udsolgt som overhovedet muligt i Sydbank Arena. Skal du have fat i en af de sidste pladser, så kan du købe dem her: Billetter, sæsonkort & abonnement.

//Odense Håndbold

Del: