12. oktober 2024

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold vs. Rapid Bucuresti…

Det bliver ikke første gange at vi møder rumænsk modstand i EHF Champions League, ej heller fra Bukarest, men denne gang møder vi Rapid Bucuresti og det er første gang. 

I manges øjne betegnes Rapid Bucuresti, som den “lille” klub i Bukarest, hvor de kæmper med ligarivalerne fra CSM Bucuresti. Tager man et kig på den rumænske liga, så er der ikke så meget at sige til det. Foruden et mesterskab i 2021-2022, så er CSM Bucuresti endt højere end Rapid. Det ændre dog ikke på at det er et stærkt rumænsk hold, der kommer til Sydbank Arena. Inspireret af den sydlandske håndbold har cheftræner, David Montes fået sammensat et slagkraftigt hold, som i den grad ved, hvordan man spiller angrebshåndbold. Rapid Bucuresti er det fjerde mest scorende hold i denne sæson, hvor de har lavet 31 mål i snit pr. kamp. Det burde være nok til point, og Rapid, er også kommet fornuftigt i gang på den konto, hvor de har nappet 3 point efter en uafgjort i Kristiansand og en sejr over Buducnost. Deres helt store akilleshæl er forsvaret, hvor de til gengæld har lukket flest mål ind af alle, og selvom de har styrket keeperpositionen op til denne sæson, med den hollandske landsholdskeeper, Rinka Duijndam, så er det ikke forsvarsspillet der imponerer mest. Det er et hold med masse spændende profiler anført af den altoverskyggende stjerne Estevana Polman, som sammen med Milena Raicevic, Lara Ortega og Albertina Kassoma kan gøre det svært for de fleste hold.

Facts om Rapid Bucuresti: 

By: Bukarest (Rumænien) 

Hjemmebane: Sala Polivalenta 

Cheftræner: David Ginesta Montes 

Topscorer: Albertina Da Cruz Kassoma – 20 mål

Sidste sæsons placering: nr. 7 i gruppe b. 

Tilgange: Polina Gorshkova, Aïssatou Kouyaté, Stefania Stoica, Rinka Duijndam, Sara Ristovska og Milena Raicevic. 

Blandt deres største stjerner er, Estevana Polaman. En spiller som Yara ten Holte kender særdeles godt, hvilket måske kommer hendes til gode i eftermiddag.

Jeg er så glad for det vi fik vist mod Team Esbjerg i onsdags. Det var en kæmpe holdpræstation og alle gav alt hvad de havde på banen, hvor de kæmpede for hver en meter. Det er en præstation vi skal tage med os, og jeg er sikker på vi kan meget mere end vi tror, når bare vi alle ligger det i dét ude på banen. I forhold til Es (Estevana Polman), så er hun den type spiller der bliver ved, uanset hvad. Det skal vi passe på, og så er hun meget varieret i hendes bevægelser på banen, hvilket gør hende svær at forsvare imod. Men hvis vi putter samme energi og agressivitet i det, som i onsdags, så stopper vi også hende! 

Jeg kigger faktisk ikke så meget på, hvor mange mål de har scoret uanset om de er det mest scorende hold eller ej. Jeg kommer til at gennemgå dem sammen med Ole og Althea på præcis samme måde, som alle andre. Jeg tror nogle gange antal mål snyder lidt, da det handler ligeså meget om de forsvar de har mødt, og vi har et godt forsvar, så jeg forventer vi kan redde flere bolde.” 

Til sidst havde Yara en klar besked til fansene.

“Det var en hård weekend I Kristiansand, men jeg må bare sige, at opbakningen fra fans og sponsorer, så langt væk var helt fantastisk! Det motiverer os endnu mere når vi spiller hjemme, og vi glæder os hvergang til at mærke den imponerende opbakning.” 

Sydbank Arena er klar. Yara er klar. Er du? Det tænkte vi nok, så skynd dig at find dine billetter på: oh.eventii.dk

//Odense Håndbold

Del: