20. oktober 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold vs. Györ Audi ETO KC

Det bliver en gentagelse af sidste års kvartfinale i EHF Champions League, når vi gæster Audi Arena lørdag aften. Forhåbentligt vender vi hjem med et bedre resultat i bagagen omend modstanden stadig er benhård.

Det ville blive en al for lang optakt, hvis vi skulle liste profilerne op fra Györ, og fortælle hvorfor i skulle holde øje med dem. Det er et stjernespækket hold, fyldt med kvalitet og rutine, som er kommet planmæssigt i gang med denne sæsons EHF Champions League-gruppespil. Fire sejre i ligeså mange kampe placerer dem på gruppe A-førsteplads, og selvom vi kun er fire kampen henne, så kunne det sagtens blive udfaldet til foråret, når fårene skilles fra bukkene. Det bliver et møde med vores gamle trænerduo Ulrik Kirkely og Kristian Danielsen, som vi allerede har mødt én gang i denne sæson, da de lagde vejen forbi en træningskamp, som de trak sig sejrsrigt ud af med 25-28. Det var så tidligt på sæsonen, at det svært at definere kampen ud fra den, men en ting er sikkert, hvis vi kan matche Györs fysik, så kan vi sagtens lege med. Vi møder EHF Champions Leagues’ bedste defensiv. Kun 88 mål har Györ lukket ind, og det er 14 mål færre end nummer to på listen, Bietigheim. Men med verdensstjerner som Line Haugsted og Kari Bratsett Dale i midten, samt Sandra Toft på kassen, så er det måske ikke så underligt endda. Især Bratsett Dale har efter sin graviditet kommet tilbage med fysik og pondus, som Györ i store dele af sidste sæson manglede. For selvom alternativerne i Linn Blohm og Yvette Broch er gode, så er Bratsett Dale i en liga for sig, når hun er fit, og det er hun i øjeblikket! Foruden sit arbejde i defensiven, så har hun også fundet sin gamle form tilbage på stregen, hvilket betyder at hun øjeblikkeligt er nummer to på topscorerlisten for Györ, med 20 mål. Man kan nævne mange profiler vi skal holde øje med, men måske Brattset Dale er den største.

Maren Aardahl er vores topscorer i EHF Champions League, og hun glæder sig til revanche mod en masse landsholdskollegaer.

“Det bliver en svær opgave at møde Györ på udebane, men det er ikke umuligt. Vi skal være skarpe i alle faser af spillet, og løbeduellen skal vindes. Kontra og ankomstspillet tror jeg bliver en nøgle for os. Forhåbentlig bliver det ikke den samme kamp som mod CSM, hvor vi starter med alt for mange personlige fejl. På den anden side viser vi en helt anden indstilling i 2. halvleg, og vi viser at vi kan stå imod trykket fra tribunerne. Men skal vi vinde nede i Györ så skal vi være der fra start til slut.”

I denne sæson har Maren braget mål ind efter behag. Noget hun også selv har lagt mærke til.

“Hver eneste træning sætter Ole 10 minutter af midt i træningen til at øve på skud og egne arbejdsopgaver. Så det har helt sikkert hjulpet mig til at blive en my skarpere.”

Kampen fløjtes i gang i Audi Arena kl. 18.00, og skulle du ikke være så heldig at være i Györ, så kan du se kampen live på DR 2.

//Odense Håndbold

Del: