13. januar 2024

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold vs. Györ Audi ETO KC…

Det er nummer et mod nummer to, det er EHF Champions League, det er Odense Håndbold mod Györ, det er i Sydbank Arena, og det bliver ikke større!

Vi har endnu ikke tabt i 2024, og alt andet lige, så må det give os et rygstød, til hvad der sagtens kunne blive en af sæsonens største kampe. Det er næppe gået nogens næse forbi at vi møder det ungarske storhold, Györ, som foruden en perlerække er verdensklassespillere også tager vores gamle trænerduo med: Ulrik Kirkely og Kristian Danielsen. Vi møder Champions League bedste forsvar, med de danske profiler, Line Haugsted og Sandra Toft i spidsen. Faktisk har Györ kun lukket 24 mål ind i snit, og når offensiven bliver drevet af spillere som, Stine Oftedal, Nze Minko og Ana Gros, så er det ikke sært, at Györ ligger øjeblikkeligt nr.1. Györ har gode spillere på alle positioner, og det er svært at pege én ud, når man kan pege dem alle ud. Vi har aldrig før slået Györ, men vi har været tæt på af flere omgange, så det er en kærkommen mulighed at lave om på det i aften.

Seneste opgør 21-10-2023: Györ Audi ETO KC vs. Odense Håndbold 32-29… vil blive husket for særligt én ting: Stine Oftedal. Den norske kreatør, havde vi meget svært ved at styre, og med 10 mål og 6 assist var hun om nogen medvirkende til at vi måtte rejse fra Ungarn, tomhændet. Foruden en storspillende Stine Oftedal, så vil kampen også blive husket for manglende kynisme. I lange perioder var vi rigtig godt med, men skarpheden haltede og vi fik ikke udnyttet de gode perioder til at komme helt op og snuse til Györ. Vi fightede godt igennem hele kampen, og med fire straffekastredninger fra Yara ten Holte, så gav vi os selv gode muligheder for point. I sidste ende viste Györ dog klassen, på trods af et flot comeback i 2.halvleg.

Mie Højlund tænker tilbage på kampen i Ungarn således, at hun mener man kan tage en masse med fra det opgør.

“Jeg synes vi har vist, at når vi spiller godt, så spiller vi rigtig godt. Vi skal tage de gode perioder med os, og vide at vi spiller bedst, når vi gør hinanden gode. Vi har mange gode perioder i vores seneste opgør imod Györ og spiller rigtig god håndbold. For os handler det om at få sat bolden i målet. Det var meget afgørende i sidste kamp, at vi endte med at brænde nogle store chancer. Så denne gang er det selvfølgelig et fokuspunkt. ”

Men det helt store omdrejningspunkt bliver, forsvaret.

“Det bliver vigtigt for os at stå sammen i forsvaret. Her gælder det om ikke at stå for langt fra hinanden og give alt for store rum, når Györ har mange specialister i mand mod mand. Kan vi lykkes med dét og får scoret på vores chancer, så er vi allerede godt på vej.”

Sydbank Arena bliver proppet til randen og vi er meget få pladser fra usolgt. Det er dog stadig muligt at købe chancebilletter, som du finder her!