29. september 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold vs. DVSC Schäffler…

Lørdag eftermiddag venter der endnu en hjemmekamp i EHF Champions League, hvor vi for første gang møder ungarske DVSC Schäffler  i en kamp, hvor vi skal forsøge at bevare vores ubesejret stime på hjemmebane. 

Lad os slå fast med det samme, at til eftermiddagens kamp, da er vi favoritter. Vi møder DVSC Schäffler som for første gang spiller EHF Champions League, og som i seneste sæson røg ud af gruppespillet i EHF European League, til blandt andet Nykøbing. Schäffler debuterede med en sejr over Sävehof, som vi må formode de skal ligge og kæmpe med i bunden af gruppe a. Med til historien hører, at de vandt på hjemmebane og det er ikke unaturligt når vi snakker Schäffler, som statistisk er markant bedre hjemme end ude. Tager vi et kig på den hjemlige liga, så tabte Schäffler kun to kampe hele sidste sæson og i EHF European League var de ubesejret.  Derfor må vi formode, at de skal forsøge at hente deres point på hjemmebane.

I truppen råder de over en række dygtige spillere, men hvor én har rollen som den ubestridte stjerne. Nr. 44 Gréta Kácsor, som også er ungarsk landsholdsspiller, er Schäffler helt store profil. Det er hende som binder spillet sammen, og med 10 mål og 7 assist i de første tre kampe, så giver det også en indikation på, hvor vigtig hun er. I forsvaret spiller den hollandske landsholdsspiller Tamara Haggerty, og på playmaker positionen har de den unge Petra Vamos, som har gjort det fornemt indtil videre. DVSC Schäffler kommer med et stærkt kollektiv og vil helt sikkert kæmpe deres chance.

Tonje Løseth har også bemærket at Schäffler råder over et ungt hold, hvilket betyder at opdækningen og derefter kontrafasen kan blive afgørende.

“DVSC Schäffler er et hold som råder over unge, talentfulde spillere. Det er et hold vi skal slå, men vi tager ikke nemt på det, og går ind i kampen med fulgt fokus og koncentration. Vi skal blive ved at dække godt op, så vi kan få udnyttet kontrafasen, og få løbet meget. Det er altid sjovt med CL på hjemmebane. Så vi håber vi kan vise frem en masse god håndbold til vores publikum.” 

I forhold til sidste sæson er truppen en del yngre, men for den erfarne profil har det ikke ændret det store.

“Vi er en ung trup, i forhold til sidste sæson. Jeg prøver å bidrag med min erfaring, og hjælpe de lidt yngre. Jeg synes generelt vi er gode til at kommunikere, hjælpe og støtte hinanden alle sammen.”

Du kan se Tonje og de andre live, i Sydbank Arena kl. 16.00 eller via handboll-kanalen, hvor du med abonnement kan se alle kampe fra EHF Champions League.

//Odense Håndbold

Del: