02. februar 2024

Optakt: EHF Champions League: Odense Håndbold vs. Brest Bretagne HB…

Sjældent har en kamp mod Brest haft større betydning. I første omgang handler det om to point, men senere på aften kan vi blive historiske, med en kvartfinaleplads.

Hvordan rammer vi så en kvartfinaleplads? helt lavpraktisk, så sker det, hvis vi tager en sejr over Brest samtidigt med at Györ slår CSM Bucuresti. Før det overhovedet bliver en realitet, så skal vi slå Brest, og det kan vise sig at blive en særdeles svær opgave. Holdet fra den franske vestkyst er ubesejret siden oktober, og ligger på nuværende tidspunkt nr. 4 i gruppe a, med 13 point og kan med en sejr i Sydbank Arena spille sig med i ræset om top-2. Senest viste de deres styrke ved at slå de evige rivaler fra Metz på udebane, og det har bragt dem, blot, ét point fra 1.pladsen i den franske liga. Pablo Morels’ tropper har eller måtte undvære den montenegrinske storskytte Jaukovic, men med topspillere som Pauletta Foppa og Valerii Maslova der har ramt noget der ligner topformen, så er Brest nu, et af de mest formstærke hold i europæisk kvindehåndbold. Kigger vi på de seneste indbyrdes opgør, så har vi en lille overhånd, med tre sejre i tre kampen, hvoraf den seneste kom tilbage i september. Her var det Althea Reinhardt som stjal overskrifterne, og mon ikke hun skal genfinde den form, hvis vi skal have to point i eftermiddag.

Seneste opgør 24-09-2024: Brest Bretagne vs. Odense Håndbold 25-26… var endnu et opgør til neglebidderne. For med en sejr på ét mål, og en kamp der hele tiden var helt lige, så var det ikke nemt, at sidde helt roligt på stolen. Det var en kamp med en lav scoringsfrekvens, hvilket skyldes gode keeperpræstationer i begge ender, hvor Althea Reinhardt stod med 45%. Derudover var Thale Rushfeldt Deila topscorer med 8 mål.

Netop Althea Reinhardt kan få en hovedrolle i eftermiddag, og hun mener at vi er godt forberedt på opgaven:

“Vi har forberedt os godt, hvor vi har haft en god træning op til, samt set en del video. Derudover har vi snakket meget om den energi vi skal bidrage med til hinanden. Det bliver en fed kamp at spille og den er vigtig i forhold til placering i gruppen. Vi skal være skarpe i vores returløb, da de er gode i deres kontra, samtidighed med at vi selv skal løbe en del. Vi har en bred bænk og dette skal vi udnytte.” 

Selv, er hun dog ikke meget for at snakke om toppræstationen i Frankrig:

“Vi stod virkelig godt i forsvaret sidst som gav gode arbejdsbetingelser. Brest har før givet os tætte kampe, så det skal nok blive spændende.”

Der er stadig billetter til eftermiddagens kamp. En kamp i EHF Champions League, som endnu engang kan skabe en magisk aften i Sydbank Arena, og som ikke bliver vist på dansk fjernsyn. Du finder som altid dine billetter her: Billetter, sæsonkort & abonnement

//Odense Håndbold

Del: