10. november 2023

Optakt EHF Champions League: IK Sävehof vs. Odense Håndbold

I syvende runde af EHF Champions League skal vi på besøg hos vores naboer, når vi lægger vejen forbi Göteborg og IK Sävehof, i kampen om vigtige point i forhold til placeringsspillet i gruppe a. 

Det er de svenske mestre vi er på besøg hos. IK Sävehof er en mastodont i svensk håndbold og selvom de ikke ligger øjeblikkeligt nr. 1, så har de taget 11 af de sidste 13 mesterskaber, hvilket vidner om et hold der er vant til at vinde. Det er et hold som i europæisk sammenhæng har været i EHF Champions League 11 gange før, og dermed er et af de mere rutinerede hold i turneringen. De har aldrig gået videre fra gruppespillet eller mainround, som det hed før i tiden og i denne sæson ser det også svært ud med nul point efter de første 6 runder. Sävehof har dog spillet flere tætte kampe og de har ikke haft de afgørende marginaler, som kunne have givet de nødvendige point. Værd at nævne er deres to kampe mod Buducnost og Schäffler hvor de sagtens kunne have fortjent minimum ét point. Deres seneste kamp mod Györ vinder de 2. halvleg med to og taber kampen 26-29, men det vidner om et hold som sagtens kan spille lige op med de fleste, hvis de får lov. Derudover vidner det om en stærk mentalitet, når man kommer tilbage i sådan en kamp. Særligt på en position er IK Sävehof godt dækket ind og det er på keeperpositionen. Det er en gammel kending af den danske liga, Johanne Bundsen, som lige nu er den keeper der har modtaget flest skud imod og alligevel ligger på en redningsprocent på 33%. En imponerende statistik af den svenske landsholdskeeper. Vi har mødt IK Sävehof to gange før og begge gange blev det til en sejr. En tendens vi har tænkt os at gentage i eftermiddag.

Elma Halilcevic har været flyvende i sin første sæson i Odense Håndbold. 76 mål er det allerede blevet til, men hun er vil helst ikke fremhæve sig selv alt for meget, men glæder sig bare til at spille EHF Champions League.

“Det bliver spændende. Det er endnu en Champions League-tur og det er altid fedt, så alle ture er sjove og vi skal have 2 point med hjem. Jeg syntes stemningen i EHF Champions League er fed og vi spiller mod de bedste, men også med det bedste, så man bliver udfordret på højt niveau. Vi møder de svenske mestre og vi har set lidt video, og der er nogle gamle kendinge, som en dygtig keeper i Johanne Bundsen, så hende skal vi have styr på.” 

“Det er da fedt (at være topscorer) haha… det er rart at spille håndbold i øjeblikket. Så det er bare om at klø på. Jeg tror min holdkammerater har lært mig bedre at kende, så de ved hvilke positioner jeg skal spilles i, så jeg kan præstere bedst. Det har gjort det lidt nemmere og har givet mig en masse kontramål.” 

Kampen start kl. 16.00 og kan følges direkte på: www.handball-kanalen.tv. Du kan også sikre dig billetter til returopgøret d. 18. november, når det bliver IK Sävehof tur til at besøge Sydbank Arena. Du finder dine billetter her!

//Odense Håndbold

Del: