18. oktober 2024

Optakt EHF Champions League: Györ Audi ETO KC vs. Odense Håndbold…

Der venter et håndboldbrag af en anden verden, når vi gæster Audi Arena lørdag aften og krydser klinger med de forsvarende EHF Champions League-mestre fra, Györ. 

I sidste sæson ansatte Györ den daværende hollandske cheftræner, Per Johansson. En beslutning de senere skulle blive rigtigt glade for, da det lykkedes ham- og holdet at genvinde EHF Champions League-trofæet for første gang siden 2019. En stor forløsning i den ungarske storklub, og det heller ikke nogen hemmelighed, at Györ er den helt store favorit til at genvinde titlen. For nok er profiler som, Stine Oftedal og Silje Solberg væk, men Györ-truppen bugner stadigvæk af kvalitet, og det er ikke mange hold i verden der kan præstere den bredde, som Györ kan. Hatadou Sako, Kari Brattset Dale, Nze-Minko, Dione Housheer, Kristina Jørgensen, er bare nogle af de profiler som pryder holdkortet. Det er et hold med enorm stor fysisk, erfaring, og når de krydre det med hurtige fødder fra Nze-Minko eller Bruno De Paula, så er de svære at have med at gøre. Alt har dog ikke været fryd og gammen for Györ i denne sæson. En skuffende uafgjort mod Buducnost har sat Györ i en position, hvor de ikke kan hvile på laurbærrene, i en gruppe, der selvom man har en stærk trup må anses som værende; svær. Vi har aldrig slået Györ, hverken ude eller hjemme, så der venter en hård opgave, når truppen drager til Ungarn.

Facts om Györ Audi ETO KC: 

By: Györ (Ungarn) 

Hjemmebane: Audi Arena 

Cheftræner: Per Johansson 

Topscorer: Dione Housheer – 27 mål

Sidste sæsons placering: Vinder. 

Tilgange: Dione Housheer, Kelly Dulfer, Kristina Jørgensen, Hatadou Sako, Bo van Wetering, Anna Lagerquist og Kristine Breistøl.   

Thale Rushfeldt Deila har været i forringende form i denne sæson, men selv maner hun til ro, og minder om at alt, altid kan blive bedre.

“Györ er et godt hold, og det bliver vigtigt at finde tilbage til et godt forsvarsspill. Alle kampe og hold er forskellige, men at tage en sejr med, og forsvarspillet vi havde mod Esbjerg ved at være fysiske bliver vigtigt. Det bliver vigtigt at vi hjælper hverandre, at vi tager duellene og er hårde i forsvaret. Med et godt forsvar får vi løbet mere fremover, noget som skal være en fordel for os som hold.

Jeg føler altid at der er ting jeg kan gøre bedre og det er vanskeligt for mig at sige hvor toppformen er, eftersom jeg ikke bliver tilfreds med en god kamp, så prøver at se fremad og levere i hver kamp. Jeg føler jeg har haft en større ro i angrebet og går hårdt ind i duellene. Det er sjovt at spille håndbold i øjeblikket og jeg prøver bare at gøre det jeg kan hver kamp.”

Kampen kan følges live på DR2 fra kl. 18.00, og hvis du skulle være i tvivl, så er det ikke en kamp man vil gå glip af.

//Odense Håndbold

Del: