05. marts 2024

Optakt: Ajax København vs. Odense Håndbold…

Efter en landskampspause med en masse spillere afsted, er vi tilbage i kvindeligaen, hvor turen denne gang går over Storebælt, nærmere bestemt bavnehøjhallen. 

Aftenens modstander er Ajax København. Det sjællandske hold, med tilhørsforhold på Vesterbro, er allerede rykket ud af kvindeligaen og har ikke vundet en kamp i denne sæson. Det til trods for et par tætte kampe, hvor marginalerne ikke har været med Københavnerne. En af lyspunkter på Ajax-holdet er deres målmaskine på venstre fløj, Anne Grundtvig som i denne sæson har nettet 108 gange, hvoraf de 36 har været på straffekast. Med en scoringsprocent på 74% har hun gjort sit for at bringe resultaterne Ajax vej. Anna Grundtvig slutter sig til Odense Håndbol efter denne sæson.

Vender vi blikket mod os selv, så er vi før denne kamp inde i en, for os, lidt uvant stime, med to nederlag i de seneste fem kampe. På udebane i denne sæson har vi været solide, hvis man kigger på holdene under top-3. Vi har ikke tabt en kamp, og bortset fra en kamp i Skanderborg, så har vi heller ikke været tæt på. Vi har i mange af kampene udnyttet vores brede trup, hvor mange af spillerne har budt sig til på skift. I mere en tre år har vi ikke tabt til en hold udenfor top-8, så der kommer til at være ild i øjnene på spillerne, når vi entrere Bavnehøj hallen onsdag aften.

Seneste opgør 05-11-2024: Odense Håndbold vs. Ajax København 37-22… skete der noget så sjældent, som ikke bare ét, men to mål fra en keeper. Yara ten Holte, havde foruden en redningsprocent på 35% også en aktie i målscoringen, da hun med 2 mål og 3 assist spillede sig på scoreboardet. Helena Elver var flyvende i kampen med 8 mål og 4 assist, og var hele tiden en kilen til uro for et ellers, godt fightende Ajax-hold.

Tre kampe på fem dage, med forskellig sværhedsgrad bliver ikke nødvendigvis nemt, hvis du spørger Bo van Wetering:

“Det er en kamp lige som alle de andre og vi er nødt til at være helt fokuseret, så vi kan præstere vores bedste. Det kan sagtens blive en svær kamp og det skal vi være opmærksomme på. Jeg tænker det er vigtigt, med alle de kampe, at vi spiller smart og ikke laver for mange fejl, så vi skal bruge for mange kræfter. Men uanset, så er vi vant til mange kampe og jeg er sikker på at vi er 100% klar til alle opgaverne.

Det kunne måske godt blive tre kampe, hvor vi som fløje kan få scoret nogle mål. Man ved det aldrig, men hvis vi står godt defensivt, er kompakte og hjælper hinanden, så kan vi forhåbentligt løbe en masse kontra.” 

Du kan følge kampen live på tophaandbold-appen, hvor der løbende vil komme liveopdateringer fra kampen. Husk at følge vores nye Instagram ved at klikke her!

//Odense Håndbold

Del: