11. april 2024

Ole Gustav Gjestad: “Jeg mener vi har gode muligheder i begge turneringer.”

Alt imens størstedelen af vores trup, er med deres respektive landshold, så forbereder trænerduoen; Ole Gustav Gjekstad og Mark Strandgaard sig på de kommende topkampe. 

For lige rundt om hjørnet venter en storkamp mod Ikast Håndbold, som potentielt kan skubbe os “alene” på førstepladsen i gruppe 2. Ikke lang tid efter venter to svære udekampe mod henholdsvis; Viborg HK og SG BBM Bietigheim, så der er nok at se til, til trods for decimeret trup. Ole Gustav Gjekstad tager dog fraværet meget roligt.

“Tjaaa… det betyder jo det samme for os, som for Ikast, der også har en del spillere med landsholdet. Det har vi jo vidst længe, så vi skal bare forsøge, at få spillerne klar til tirsdag, hvor vi skal holde et møde, kigge lidt video og man kan sige, at vi har spillet mod Ikast mange gange i denne sæson, så man burde være forberedt. Det er selvfølgelig klart, at man kommer til at mærke på begge hold, at de ikke har spillet sammen en rum tid.”

Ydermere, så fik vi en lille “gave”, da København slog Ikast, hvilket betyder vi selv kan afgøre det. En position som Ole tager alvorligt, og selvom det naturligvis giver gode muligheder for en 1. plads, så ser Ole det ikke nødvendigvis som en fordel, at Ikast kommer med to nederlag i bagagen.

“Der er gode muligheder for at slutte som nr. 1. Det er klart, at vi skal vinde tre kampe til- og det betyder at vi skal slå Ikast minimum én gang, og det føler jeg at der er gode muligheder for. Så er det op til os at vise, at vi er gode nok. Det er klart at Ikast vil være skuffet over, at have tabt to kampe, men det kan gå begge veje. Vi skal koncentrere os om os selv, og være bedre end hvad vi har været de sidste to opgør mod Ikast, hvor vi skal være meget bedre forsvarsmæssigt. Men vi lærer ligeså meget af at tabe, som at vinde, og vi har en stor revanchelyst, som vi skal bruge positivt.”  

Selvom vi allerede har taget hul på slutspillet, så er det den kommende periode, der kan blive sæsondefinerende, med afgørende slutspilskampe og kvartfinale i EHF Champions League.

“Det er jo denne periode, som på en måde definerer sæsonen, hvorvidt den har været god eller ikke. Først skal vi videre til en semifinale i ligaen, og så skal se vi se om vi kan komme til final 4, som vil være ekstremt vigtigt for os. Så nu er der relativt få kampe igen, og alle kampe bliver vigtige. Vi skal vinde tre kampe mere i slutspillet, så bliver vi nr. 1, det er et målet, samt at kvalificere os til final 4. Jeg syntes det er fedt med de her kampe, og jeg mener vi har gode muligheder i begge turneringer.”

Ole har ikke meget tid til at arbejde med spillerne frem mod Ikast-kampen, og her bliver det mere afgørende, hvordan landskampene er forløbet end den reelle forberedelsestid.

“Vi får spillere hjem fra en OL-kvalifikation, hvor resultaterne vil påvirke spillerne. Danmark og Norge er kvalificeret, men vi får Nina Dano (Sverige) og en håndfuld hollændere hjem, og det er klart hvis de er kvalificeret til OL, så er det vigtigt for den enkelte spiller. Men som hold, der skal vi klare det på samme måde som Ikast, der hellere ikke har fået spillerne hjem tidligt.” 

I EHF Champions League møder vi SG BBM Bietigheim i kvartfinalen. Det er et step før final 4, som vil være første gang i klubbens historie. Det er en turnering Ole har vundet fire gange, og med udsigten til at møde Bietigheim fortæller Ole lidt om hans forventninger.

“For det første, så er Ikast og Bietigheim to gode hold. Vi har slået Bietigheim to gange i sæsonen og tabt to til Ikast, så man kan sige at Bietigheim står bedre til os, men samtidigt, er de i en revancheposition. De spillede rigtig godt mod Ikast, så hvad der er bedst for os ved jeg ikke, men det er altid sjovere at møde et hold fra et andet land, når man spiller Champions League og jeg føler at mulighederne er gode over to kampe.”  

Opbakningen i Sydbank Arena har været historisk. Med tårnhøje tilskuertal, og en stemning som tager til, så er Sydbank Arena et sted, hvor både Ole, Mark og spillertruppen kan mærke en øget opbakning, som giver dem lyst til at vise sig frem.

“Det har været fantastisk hele sæsonen! Vi har haft mange mennesker til alle kampene og det betyder utroligt meget for mig og spillerne. Vi nyder godt af opbakningen og vi har lyst til at vise os frem, og den interesse jeg mærker rundt omkring er fantastisk. Vi mærkede under Coronaen, hvordan det er at spille for tomme haller, så det betyder en masse.” 

Som Ole nævner, så kan Sydbank Arena noget specielt, når den er fyldt. Første store opgave, er onsdag d. 17. april kl.18.30, hvor Ikast kommer besøg. Vi SKAL have fyldt Sydbank Arena, så klik her og find dine billetter i dag!

//Odense Håndbold

 

Del: