22. januar 2024

Odense Håndbold giver pigerne en timeout…

Med initiativet #TimeoutForPiger vil Odense Håndbold i samarbejde med GirlTalk sætte fokus på den ødelæggende perfekthedskultur, som hersker blandt unge piger. Initiativet er en respons på mange teenagepigers tårnhøje frafald fra sport- og foreningsliv som følge af det pres, de oplever fra omverdenen og de forventninger, de har til sig selv.

ODENSE: Odense Håndbold og GirlTalk har indgået et langvarigt samarbejde baseret på Odense Håndbolds initiativ #TimeoutForPiger. Initiativet er et opråb mod perfekthedskulturen og har til hensigt at fremhæve, hvor vigtigt det er at skabe et miljø, hvor piger kan trives uden at føle sig tynget af forventningspres. Gennem medieeksponering, aktiviteter og flere kvindelige rollemodellers egne fortællinger håber Odense Håndbold at kunne inspirere og støtte unge piger.

“Næsten to ud af tre teenagepiger stopper til sport og i foreningslivet, inden de fylder 18. En af de primære årsager til det, er det forventningspres, de unge piger oplever. Der er en forventning om, at man skal være perfekt til alt, og det kan ingen være. Ingen er perfekte. Vi præsenterede samfundstendensen for vores spillertrup og blev overrasket over, hvor meget det også fylder hos dem, både nu men i særdeleshed i spillernes teenageår. Og det vil vi som klub gerne være med til at forandre,” siger Lasse Honoré, adm. direktør for Odense Håndbold og fortsætter.

”Vi ved godt, at vi ikke redder verden, men vi tror på, at vi sammen med vores spillere, GirlTalk og en række andre samarbejdspartnere kan sætte et væsentligt fokus på den ødelæggende perfekthedskultur, og måske gøre en forskel for nogle af pigerne. Gør vi det, så er vores mission lykkedes,” slutter han.

Det er okay ikke at være perfekt

Initiativet flankeres af et håndtegn, som kombinerer det velkendte timeout-tegn med et P for piger. Både håndtegnet og hashtagget #TimeoutForPiger skal ikke blot repræsentere problemet, men også opfordre til en fælles forpligtelse til at sætte fokus på udfordringerne, og målet er at inspirere til en positiv forandring.

”Vi er glade for at sætte fokus på trivsel og perfekthedskultur blandt piger og unge kvinder i samarbejde med Odense Håndbold. Mistrivselskrisen blandt danske unge er et problem, der vedkommer os alle, men det samme gør løsningen. Initiativet her er vigtigt, for det viser, hvad vi kan, når vi står sammen på tværs af aktører og sektorer. Store problemer kræver nemlig stærkt samarbejde, og det er vigtigt, at vi er fælles om opgaven, når vi vil mistrivsel til livs”, siger Anna Bjerre, adm. direktør for GirlTalk.

Odense Håndbold og GirlTalk vil i samarbejdet skabe initiativer og aktiviteter på tværs af håndbolden for at forebygge og sætte fokus på forventningspresset. Der vil komme flere årlige events for foreningsmedlemmer, foreningsledere og forældre, så sporten også kan med til at danne rammerne om et trygt rum og en kultur, hvor det er okay ikke at være perfekt. Derudover vil samarbejdet inkludere oplæg, workshops og aktiviteter rettet mod trænerne, spillerne og pigerne.

Odense Håndbold opfordrer andre sportsklubber til at deltage i dette vigtige initiativ ved at sprede budskabet om #TimeoutForPiger og støtte de kommende events og aktiviteter.

For yderligere information, venligst kontakt:

Adm. direktør i Odense Håndbold, Lasse Honoré, tlf. 2246 4067

Sportsdirektør, Trine Nielsen, tlf. 2927 4494 

Adm. direktør I GirlTalk, Anna Bjerre, tlf. 4418 8252                                                                                                                                        

Del: