21. juli 2023

Nye tiltag i opstarten…

Som en del af opstarten bliver der foretaget en række personlighedstest, i samarbejde med vores sponsor Randstad.

De fleste tænker, at en opstart i en håndboldklub handler om; løb, BIP-test og en masse træning. Men sandheden er, at en opstart består af rigtig mange dele, som til sidst skal danne det hold, der repræsenterer Odense Håndbold. En af de nye tiltag i denne sæson, er personlighedstest, som skal hjælpe med, hvordan spiller fungerer i forskellige situationer, som rolige situationer og under pres. Testene bliver foretaget i samarbejde med vores sponsor Randstad, og du kan høre hvad Malene fra Randstad, havde at sige.

Malene: “Vi vil gerne prøve at italesætte den her forskellighed der er i en gruppe, og give dem et sprog for, hvordan den enkelte er, hvad deres præferencer er for deres adfærd, og hvordan de agerer under pres.”

Så kigger vi på teamet samlet, er der mange af den ene slags eller den anden. Det testen også måler på er “grid og robusthed”. Grid det er  vedholdenhed, altså hvor meget kan man fokusere på at der er et langsigtet mål, for eksempel “vi skal være Danmarksmester”, og den evne kan man simpelthen måle. Robusthed er evnen til at rejse sig igen. Fordi, i virkeligheden handler det jo om at kunne rejse sig hver gang. Så det handler om at være i stand til ikke at slå sig selv i hovedet, og ikke stå på banen og tænke “Ej nu går det galt igen…”. Som elite håndboldspiller er man normalt høj på grid ellers er det svært at komme så langt, men man behøves ikke være høj på robusthed. Så vores mulighed er at få givet dem, det her sprog for “hvordan er vi?”. 

Sportsdirektør, i Odense Håndbold, Trine Nielsen ser testene som et redskab både spillere og trænere kan bruge, i deres daglige virke, samt som et redskab til at lære om sig selv.

“Personlighedsprofiler er en rigtig god måde at lære endnu mere om sig selv. På den måde også en perfekt måde for et hold som vores, med mange nye ansigter, at lære hinanden lidt hurtigere at kende. Jeg tror at vi med det her forløb, sammen med de håndboldfaglige og sociale tiltag vi også gør, kan hjælpe hele truppen til at få et bedre kendskab til hinandens styrker og svagheder og derved skabe en god dynamik og forståelse for hinanden i truppen. Vi har som gruppe ikke lang tid til at lære hinanden at kende, så derfor håber jeg at personlighedsprofilerne kan være med til at skubbe lidt til processen, så vi på den måde kan udnytte vores sparsomme tid optimalt og stå så stærkt som muligt til sæsonstart.”

Mie Højlund er efterhånden en garvet kvinde, i Odense Håndbold-regi. Alligevel er det første gang hun bliver præsenteret for disse test i Odense Håndbold, noget hun dog har prøvet med landsholdet og som hun mener er særdeles brugbart.

“Jeg elsker faktisk at få taget de her test. Det giver et godt indblik, hvorfor man selv reagerer som man gør eller hvorfor man er på banen som man er. Det giver et fælles sprog, som er med til at give en forståelse for hinanden, samt hvordan vi er som personer. 

Det sætter skub i en proces som normalt tager lang tid, i forhold til dét med at lære hinanden at kende og forstå hinanden på banen. Det er også noget vi har arbejdet med på landsholdet, hvor vi faktisk har haft dem hængende på væggen, så vi altid kunne se dem og forstå “hvorfor er der lige en der har talt hårdt til mig”, og det er vigtigt step som hold. 

Jeg føler næsten at jeg er startet i en helt ny klub med alle de nye ansigter haha. Derfor er det ligeså vigtigt for mig, som det er for de nye at få lavet de her test, og få de her svar, så vi får den her fælles kommunikationsform.”

Ragnhild Valle Dahl er ny i Odense Håndbold. Hun kommer fra et særdeles succesrigt ophold, i Vipers Kristansand, hvor hun blandt andet har vundet to Champions League titler. Ragnhild har aldrig lavet en personlighedstest før, men hun mener det kan være særdeles brugbart i arbejdet med holdet, med tanke på mange nye ansigter.

“Jeg kan helt sikkert bruge testen til noget. Jeg har hørt om disse test før, og at mange bruger dem i ligasammenhæng. Jeg syntes det bliver utroligt spændende at se på mig selv, men og så se på holdet som helhed. Jeg syntes det var cool. Der er jo mange spørgsmål haha, så man bliver nødt til at sætte noget tid af til det, men jeg har snakket med dem som står for det i dag, og jeg syntes det var en fin samtale. Vi lærer hinanden at kende både på- og udenfor banen og det er utroligt vigtigt, når vi skal nå vores mål.” 

Du kan følge Mie, Ragnhild og resten af holdet via vores sociale medier, hvor vi løbende vil opdatere fra opstarten, samt gøre jer klogere på de nye spillere. Derudover kan du sikre dig fast plads i Sydbank Arena til ALLE vores hjemmekampe her: Sæsonkort 2023/2024. 

//Odense Håndbold

Del: